Hva er en Quahog?

 En quahog, også kalt runde musling, hard musling, eller blåskjellsuppe, er en slags spiselig musling innfødt til nordamerikanske kysten. Sitt utvalg dekker nesten hele kontinentet, fra Prince Edward Island til Yucatán-halvøya. Den quahog er spesielt populær i kjøkkenet til New England og kan serveres rå, dampet, fylte, eller i supper, stuinger, eller sauser.

 Ordet kommer fra Narragansett poquauhock quahog. Vitenskapelige navnet på musling-tallet, Merce mercenaria, kommer fra det latinske ordet for "penger", slik som perler laget av skjell gang ble brukt av indianerne som en form for valuta kalt sewant.

 Quahogs forekommer i størst tall mellom Cape Cod og New Jersey, og de er den offisielle statlige skallet av Rhode Island. I tillegg til sitt opprinnelige habitat, quahogs bli introdusert på det nordamerikanske Stillehavskysten og i Europa. I enkelte områder, quahog avlet for å ha visse tegninger på skalaen, for å skille det fra blåskjell i andre områder.

 Forskjellige størrelser av quahog gitt forskjellige navn på fisketorget. Den minste er countnecks fulgt av littlenecks og topnecks. Cherry Stones er enda større, mens den største er kalt quahogs eller skalldyrsuppe muslinger. De to sistnevnte tiltakene er tøffere enn de mindre rasene og brukes i chowders og utstoppede blåskjell, hakket eller i andre retter. Mindre quahogs kunne serveres rå eller, sjeldnere, dampet med smør.

 Den quahog befolkningen lider litt forstått parasitt kalt Quahog Parasite Ukjent. Det resulterer i behovet for å ha forurenset runs gå brakk i noen år, økonomisk påvirke musling bønder. Røde bølgen, akkumulering i hjerteskjell av en nervegift utgitt av alger, er et annet problem for blåskjellnæringen. Fordi forbruker befengt blåskjell kan være dødelig, bøndene er svært forsiktige med røde bølgen og må følge strenge lover. Det er trygt å kjøpe og spise blåskjell fra markedet, men den røde bølgen fenomenet negativt påvirke tilbudet av quahogs. Som med QPX, røde bølgen påvirket bestandene av blåskjell som kreves for å gå unfarmed for en betydelig periode.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha