Hva er en Rat Fink?

 I den tøffe-snakk, gin-gjennomvåt underverden av speakeasies, gun molls, caps og kobberplater, en "rotte fink" rangert blant de laveste av de lave. Som en stor mafiaboss som Dutch Schultz eller Al Capone noensinne har sett innsiden av et fengsel, ble trolig forårsaket ved å kutte de løse lepper et lavt nivå førsteamanuensis søker en avtale. Som uheldig sjel vil for alltid være kjent som en rotte fink, fordi han guts til å "forråde" sjefen måtte politiet. Livet identifisert en rotte fink var ofte brutal og kort.

 I den kriminelle underverdenen språkbruk er knyttet som en fink var en alvorlig forbrytelse. A Fink navn kan sprekke under press fra politiet og navnet eller på annen måte kompromiss en kriminell operasjon, men han er også ansvarlig for en stund selv i fengsel som medskyldig. En rotte fink, på den annen side, ambisjoner om å flytte opp i rekkene har, så hans informasjon er lekket til loven i en mindre opplagt måte. Hans omdømme i organisasjonen vil fortsatt være trygt så lenge ingen koblet ham til lekkasjen. En ekte rotte fink levde for det meste ut av sin kriminelle karriere i grumsete midten, nyter fordelene av den kriminelle livsstil, men ikke for nær folk han kunne bli forrådt.

 Det er en annen populær kulturell referanse til en rotte fink, og det har ingenting å gjøre med underverdenen gangstere. I løpet av 1950-tallet, en underjordisk artist og tilpasset hot rod entusiast heter Ed "Big Daddy" Roth skapte en karakter basert på hans hat mot renses Disney ikonet Mikke Mus. Roth trakk en rotte, komplett med utstående øyne, en munn full av sylskarpe tenner og en utpreget nervøs karakter. Tegnet rotte også hadde på seg en t-skjorte med initialene "RF", som sto for "Rat Fink." Andre kunstnere gikk for å trekke opp karakteren i tegneserier og Roth kataloger.

 Rat Fink karakter begynte snart spirende tilpassede biler og motorsykler bygge mani av 1950-tallet og 1960-tallet, ofte referert til som representerer Kustom Kulture. Den Kustom Kulture fenomen hatt en stor innvirkning på frisyrer, klær og holdningen til unge mennesker som vokste opp i denne perioden. "Rat Fink" ble ofte avbildet som en freewheeling tilpasset motorsyklist, som hjalp inspirere lignende skinnjakke og denim slitasje tegn som Fonzie på TV-showet Happy Days og Råner Danny Zuko i musikalen Grease.

  •  "Happy Days" Fonzie karakter er inspirert av rotte fink tradisjon for å ha kjørt tilpasset bygget motorsykler.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha