Hva er en Riparian Buffer?

 Noen ganger referert til som vannbuffer strimler, elvebreddebufferen buffere er deler av strategisk plassert vegetasjon langs bredden av et vassdrag som en elv eller bekk. En buffer av denne typen tjener flere formål, inkludert å hjelpe til å beskytte vassdraget forurensning fra ulike byggeprosjekter eller andre former for arealbruk som skjer i området. En elvebreddebufferen buffer bidrar også til å bevare den naturlige skjønnheten i området, en faktor som mange mennesker er like viktig som de miljømessige fordelene forbundet med planteliv.

 En buffer kant kan bestå av en rekke naturlige elementer. Trær, ulike busker og et utvalg av gress innfødte til området er ofte element av valg. Strategisk plassering av disse elementene begrenser sediment reduserer landet og i bekken eller elva. Fordi plantevernmidler og andre forurensninger som er tilstede i den andre runden kan være, bidrar til bufferen effektivt å holde kvaliteten av vannet fra å bli negativt påvirket.

 Bevaring av vassdraget banker er også en viktig funksjon av disse typer buffere. En godt planlagt elvebreddebufferen vil holde jorda langs benk med relativ letthet. Dette bidrar til å redusere erosjon som kan føre til tap av jordbruksareal som ligger i nærheten av elven. Fra dette perspektivet er bufferen ikke bare beskytter kvaliteten på vannet, men også bidrar til å sikre at det omgivende land er tilgjengelig for dyrking.

 Mange steder i verden, er elvebreddebufferen også sett på som et middel til å bidra til å bevare dyrelivet i området. Trær, busker og gress som brukes til å tjene som buffere fôring områder og boliger for ulike dyr. Buffere av denne typen kan være konstruert på en måte som gjør det mulig for arter som hadde forlatt området igjen langsomt og repopulating land, slik at gjenvinning av en balansert økologi av regionen.

 Mens ofte oversett, rollen av elvebreddebufferen buffer i avkjøling av vannet som den flyter nedover strømmen eller elv er også svært viktig. Skyggen av høye busker og trær elvebredden Hug til vannet mer innbydende for de lokale vannlevende arter, som i sin tur bidra til å holde høyere kvalitet på vann, og fremme blomstrende skoler av fisk og andre former av marint liv i området. Som gjort til porten for dyr på land, trærne hjelpe skyggen vannet levelig gjøre noen arter.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha