Hva er en sensorisk miljø?

 En sensorisk område er et område i hjernen som er ansvarlig for behandlingen av sensorisk informasjon, som lukt, smak, berøring, syn og lyd. Det er flere sensoriske områder i ulike regioner av hjernen, hver tilsvarer en bestemt type sanseinntrykk. Skade på hjernen, nevrologiske lidelser, og medfødte lidelser kan ha alt relatert til de sensoriske områder og forårsake sensoriske svekkelser som gjør det vanskelig eller umulig for folk å behandle informasjon.

 Isselappen vert primær gustatory området og den primære somatosensoriske cortex smak og føler informasjon for behandling. Motor cortex ligger nær den somatosensoriske cortex, de to kombinert cortices naturen. Når noen føler en brennende følelse i armen, for eksempel spark motor cortex armen vekk fra kilden til smertene. Sensations for både smak og berøring rutes gjennom thalamus til de sensoriske områder.

 En annen sensoriske området kan bli funnet i occipital lapp for å behandle visuell informasjon. I tinninglappen, det auditive cortex behandling lyd, og luktelappen forbinder gi sanseinformasjon fra nesen. Alle disse sensoriske områdene mottar sanseinformasjon, og vurdere hvor viktig det er, og tolke, alle på svært høye hastigheter. Som folk utvikle sine sensoriske områder var mer i stand av fine utmerkelser. For eksempel, det auditive lapp lærer filtrere ut lydkilder for klar tale og sensoriske område er utsatt til lyden av menneskelig tale.

 Når et sensorisk område er skadet, kan du oppleve sensoriske svekkelser. Hjernene sensorisk informasjon kan ikke behandle nøyaktig, eller i det hele tatt, eller det kan være vanskelig å behandle informasjon. Et eksempel som kan oppstå i det auditive cortex, auditiv prosessering lidelse. Denne lidelsen griper inn i hvordan mennesker prosessen lyd. Selv om fysisk hørsel er greit, kan personen ikke være i stand til å forstå det talte språket, og kan håndtere problemer retninger, bestillinger og andre former for kommunikasjon.

 Nevrologer er stadig lærer nye ting om hjernen. Mens de sensoriske områdene er identifisert, er forskningen fortsatt blir gjennomført for å lære mer om funksjonen til hver sensoriske området og hva som er involvert i behandlingen av sensorisk informasjon. Forskerne er spesielt interessert i hva som skjer når sensorisk prosessering går galt, med sikte på å lære mer om hvordan man skal håndtere sensoriske svekkelser og hvordan degenerative nevrologiske sykdommer.

  •  Occipital området av hjernen er ansvarlig for behandlingen av visuell informasjon.
  •  Sensoriske områder kan bli funnet i occipital og parietallappene av hjernen.
  •  Sensoriske Information Processing områder, slik som syn og berøring.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha