Hva er en serøs Adenom?

 En adenom er en ikke-kreft eller godartet svulst vekst, som oppstår fra celler av kjertelvev. Dette kjertel opprinnelse betyr at en svulst kan oppstå fra serøse celler, som normalt ville skille en vandig væske eller slimceller som ville produsere slim. En serøs adenom utvikles vanligvis serøse celler i et organ slik som bukspyttkjertelen og eggstokk. Serøs adenom i bukspyttkjertelen er sjeldne og kan inneholde væskefylte cyster, eller mellomrom, i så fall er de kjent som cystadenomas. Serøs cystadenomas hvilke eller slimete kan også utvikle seg i eggstokkene, og i noen tilfeller kan være en serøs adenom i bukspyttkjertelen eggstokkene eller en solid svulst.

 En serøs adenom av eggstokk er dannet fra epitelvev, som er sammenlignbar med epitelet langs egglederne. Disse typer vekster er oftest funnet hos kvinner mellom 40 og 60 år gamle, og de ikke forårsake noen symptomer eller helsemessige komplikasjoner. Når symptomer oppstår, de inkluderer ryggsmerter eller magesmerter kan være en hevelse i magen eller et økt behov for å urinere. En serøs adenom kan rotere rundt eggstokk, kutte av blodtilførsel, hvor et mer alvorlig smerte ville oppleves. Av og til, briste eller blødning cystisk svulster.

 I bukspyttkjertelen, er en serøs adenom vanligvis godartet, eller mucinøst svulster, som kan være godartet eller ondartet. Serøs cystadenomas er mer vanlig enn mucinøst svulster, men det kan være vanskelig å skille mellom de to på ultralyd, så en CT eller computertomografi, og MR, eller magnetisk resonans imaging, kan også være nødvendig. En prøve av celler kan trekkes ut av tumoren ved hjelp av en fin nål, og undersøkt mikroskopisk for å kunne bekrefte diagnosen. Symptomer assosiert med bukspyttkjertelen serøs cystadenomas kan inkludere magesmerter og anfall av pankreatitt, eller betennelse i bukspyttkjertelen.

 Mens serøs adenom er vanligvis godartet, er det sjelden forvandle noen svulster og ondartet. Behandlingen av en serøs adenom vil variere avhengig av plasseringen. En pankreatiske tumorfremkallende symptomer kan administreres kirurgisk, og laparoskopiske eller nøkkelhull, kirurgiske teknikker kan brukes til å skjære svulsten i noen tilfeller. For en svulst i eggstokk, kan adenom fjernes sammen med eggstokk eller konvensjonelle midler for nøkkelhull kirurgi. Når en svulst tilfeldigvis oppdaget under en etterforskning ikke forårsaker problemer, og godartet identifisert, kan best alene.

  •  Serøs adenom kan oppstå i en eggstokk.
  •  Noen serøse adenomer kan fjernes ved laparoskopisk kirurgi.
  •  Ryggsmerter kan være et symptom på en serøs ende ovarialcancer.
  •  Symptomer assosiert med bukspyttkjertelen serøs cystadenomas kan inkludere magesmerter og anfall av pankreatitt, eller betennelse i bukspyttkjertelen.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha