Hva er en sko telefon?

 En sko telefon er en kommunikasjonsanordning som er skjult i en vanlig sko. Det var en kjent gadget i 1960 TV spion spoof Get Smart. Spøk var at skoen telefonen, som mange gadgets i showet, var veldig upraktisk og neppe hemmelig. Flere ekte sko telefoner er laget, de fleste gjenspeiler Get Smart enheten. I 2008, en australsk ingeniør opprettet en ekte sko telefonen som en spøk før innser det hadde praktiske medisinske anvendelser.

 I løpet av 1960-tallet, suksessen til James Bond-romaner og filmer inspirert et verdensomspennende mani for high-tech, fantasifulle spion thrillere. I 1965, den berømte komedie forfattere Mel Brooks og Buck Henry lanserte Get Smart, som gikk fram til 1970 og deretter med jevne mellomrom siden blitt gjenopplivet. Agent Maxwell Smart, opprinnelig spilt av skuespilleren Don Adams, var clueless og klønete, i motsetning til sine storskjerm kolleger. I filmene til James Bond var kjent for sitt brede utvalg av høyteknologiske gadgets. Maxwell Smart hadde sine egne gadgets, hvorav de fleste er unødvendige, upraktisk, eller åpenbare, og noen ganger var alle tre.

 Den mest kjente av disse var skoen telefonen, som bruker smart å kommunisere med sin veileder, Chief. Dessverre er telefonen en tendens til å kalle på ubekvemme tider, og Smart måtte ta av skoen i talende, så mange komiske situasjoner. Ironisk nok, skoen telefonen hadde en real-life motstykke: en miniatyrisert senderen i en sko som ble brukt av sovjetiske KGB-agenter under den kalde krigen. Det er faktisk en bug eller skjult mikrofon, snarere enn en telefon som virker. Det er ikke kjent om KGB-teknikere var tilhenger av Get Smart.

 Flere ekte sko telefoner er laget i årene siden Get Smart avsluttet produksjonen. Noen har bare vært telefoner i form av høy hæl sko og så videre. Andre ble gjort som minner for TV-serien eller 2008-filmen Get Smart. I 2005 hadde rik basketballstjernen Shaquille OA € ™ Neal en mobiltelefon som inngår i en av hans overdimensjonerte joggesko. De fleste av disse ikke fungere både som sko og en telefon; OA € ™ Neal brøt sin mobiltelefon da han forsøkte å kjøre.

 I 2008 australske ingeniør Paul Gardner-Stephen opprettet en arbeidsgruppe sko telefonen ved å inkludere mobiltelefon kretser i en kjole sko. Gardner-Stephen var en fan av Get Smart, og enheten ble opprettet som en lerke. Han innså snart, men at de er praktiske anvendelser som et medisinsk apparat. Det kan integreres med teknologi for å oppdage fall eller andre medisinske kriser og ekstern varsling krisepersonell. En australsk medisinsk skole utforsket skoen phoneâ € ™ s bruk hos eldre pasienter, som ikke ønsker eller uforsiktig kan være relatert til de fleste teknologiske enheter, men er ikke sannsynlig å glemme å sette på skoene sine.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha