Hva er en sumptuary lov?

 En sumptuary loven er en handling av lovgivning for å redusere personlige utgifter med sikte på å dempe av ekstravaganse og luksus. Myndighetene i mange kulturer gjennom historien gått sumptuary lover å kontrollere utgifter av det offentlige for en rekke årsaker. Ofte slike lover å styrke sine sosiale strukturer, noe som gjør det lett å identifisere sin plass i det sosiale hierarkiet. De kan også fremme spesifikke holdninger som solidaritet med andre borgere. En regjering kan godkjenne en slik lov, gode naturressurser ved nedslående utsvevende utgifter.

 Antikkens Hellas, Kina, Roma, og Japan hadde alle sumptuary lover, og historikere har tilgang til detaljerte rapporter som beskriver disse lovene og deres effekter. Rikdom lover kan begrense eierskap av visse objekter til mennesker i enkelte klasser, restriksjoner på slike ting som type og farge på de materielle folk kan bære, ornamenter og andre ting som hester. Jo høyere ens sosiale klasse og posisjon, jo mer det er hjemlet i en sumptuary lov; For eksempel, i Roma, eid av lilla kjole begrenset fordi fargestoffer lilla gjøre svært kostbare.

 I tillegg til å identifisere personer med økonomisk klasse, kan en sumptuary lov også splitte folk av yrke og religion. Kurtis i mange kulturer ble pålagt å bære visse farger gjør dem gjenkjennelige til medlemmer av offentligheten, ble liknende lover vedtatt å tvinge religiøse minoriteter til å bære eller bære identifikasjonsmarkører. Koloniserende nasjonene noen ganger brukt disse lovene for å begrense innfødt kjole, for å tvinge urbefolkningen å assimilere. I dette tilfellet sumptuary lover ikke kan spesielt begrense luksus, men fortsatt kontroll personlige forbruksvaner.

 Den sumptuary loven begynte å gå av moten på 1700-tallet i de fleste deler av verden, som flere og flere regjeringer begynte å anerkjenne betydningen av personlige friheter. Et trykk til frihandel også bidratt til å fremme opphevelse av restriksjoner på hva folk kunne kjøpe, som forhandlere ville ha flere muligheter for salg. Slike lover ikke eksisterer fortsatt i enkelte regioner, herunder rammer folk å bære beskjedne klær eller tradisjonelle klær i enkelte land.

 Noen motstandere av et forbud mot kjøp av narkotika, alkohol og andre stoffer kan hevde at disse utgjør sumptuary lover, og de bør hogges på dette grunnlaget. Tilhengere av legalisering tror hemme slike lover til personlig frihet diktere hva folk kan bruke penger på, og hvordan de kan bruke sin tid. Tilhengere av slike lover tilsier at enhver restriksjon på farlige gjenstander generelt akseptert, og fremhever helse og sikkerhetsmessige problemer knyttet til narkotika og alkohol støtte vedlikehold av disse lovene.

  •  Sumptuary lover rettet mot å dempe luksus og ekstravagante utgifter.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha