Hva er en tilbakeslagsventil?

 En ikke-returventil er en ventil type som tillater strømning bare i en retning. Disse ventilene er ofte utformet av sikkerhetsgrunner, for å hindre tilbakestrømning, og at en person med et system vet hvilken retning strømmen i væske og gass. Ventiler kan også brukes til oppgaver som å opprette lekkasjesikre seler som kan være en viktig sikkerhetsfunksjon eller bekvemmelighet fremtiden. De blir også benyttet for rutinemessig håndtering av slike væsker eller gasser effektivt av et system.

 Også kjent som en enveisventil eller en tilbakeslagsventil kan operere en tilbakeslagsventil på flere måter. En av de mest vanlige stiler er kuleventilen, ved å montere en ball på en skive med et lite hull i den. Væske eller gass kan strømme gjennom hullet og rundt ballen, men når den prøver å presse på den andre siden, men skoene ballen mot disken, for å skape en sel. Andre stiler inkluderer Clapper, swing, og membranventiler, hver designet for ulike bruksområder.

 I noen deler av verden, sjekk ventiler kan bli pålagt ved lov for visse typer sikkerhetssystemer. For eksempel vil en kjele og dens tilhørende avløp bruk ventiler styre trykket, og for å redusere risikoen for en eksplosjon. Sjekk ventiler er viktige komponenter i mange typer medisinsk utstyr, slik som ikke-rebreather maske brukes ekstra oksygen. De fleste sanitærsystemer har minst en tilbakeslagsventil og kompliserte arrangementer av slike ventiler blir brukt for sikkerhet i kjemiske anlegg, for tankskip, og en rekke andre innretninger.

 Ventiler kommer i en rekke diametere for forskjellige typer rør. De er også testet for å finne sin bæreevne, bestemme mengden av trykket som er nødvendig for å bryte ventilen. Som en generell regel, eksperter anbefaler sjekke ventiler trykklasse at potensialet trykket som kan genereres ved å krysse et system slik at tilbakeslagsventilen selv holder når systemet når et kritisk trykkpunkt.

 Tilbakeslagsventilen kan også finnes i kroppen. Hjertet, for eksempel, har det i det vesentlige er tilbakeslagsventiler som tillater enveis strømning av blod gjennom hjertet. Disse ventilene hindrer oksygenrikt blod fra å strømme tilbake til hjertet og oksygenfattig blod gjennom hjertet, og de er utformet for å håndtere et høyt trykk, og for å gjøre bruk av år; Naturen kan være en utmerket ingeniør, tilsynelatende.

  •  En kuleventil kan brukes som en tilbakeslagsventil.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha