Hva er en turbolader?

 Som en lite kjent faktum, er en turbolader faktisk en slags supercharger. Opprinnelig var turbolader kalt en "turbo supercharger." Tydeligvis ble navnet forkortet for bekvemmelighet.

 En turbolader mål er å innføre oksygen motoren komprimere en bil, å øke mengden av oksygen som går inn i og derved øker kapasiteten. I motsetning til beltedrevet supercharger som normalt tenkte på når man hører ordet "supercharger," turbo er drevet av eksos fra biler selv. Med andre ord, en turbolader med et biprodukt av motoren som er ellers ubrukelig, og bruker den til å øke hestekrefter bil.

 Biler uten turbo eller kompressor kalt bare blåste. Atmosfæriske biler trekke luft inn i motoren ved hjelp av et luftfilter; luften passerer så gjennom en måler som overvåker og styrer mengden av luft som går inn i systemet. Luften leveres til motorens forbrenningskammere, sammen med en kontrollert mengde av brennstoff fra forgasseren eller injektorer.

 I en turboladet motor, men luften komprimeres, slik at mer oksygen passer inn i forbrenningskammeret, en dramatisk økning av forbrenningen i motoren. Turboladeren består av to deler: i kompressoren, som komprimerer luften i innløpet; og turbinen, som trekker avgassene og benytter dem til å drive kompressoren. En annen hyppig brukt begrep i forbindelse med turbo-kompressor er boost, som refererer til hvor mye press luft utsettes i innløpet; med andre ord, jo mer komprimert luft, jo høyere løft.

 Selv om økningen i effekt er fordelaktig til bilen - og trolig en kilde til glede for sjåføren - turbolader har sine ulemper. Først og fremst må en turbomotor har en lavere kompresjon enn en sugemotor. Av denne grunn, kan man ikke bare sette en turbo på en motorsykkel som var ment for normal aspirasjon uten alvorlig skade på liv og ytelsen til motoren. Dessuten betyr en lavere kompresjon motoren kjøre mindre effektivt på lav effekt.

 En annen viktig ulempe med en turbolader er fenomenet kjent som turbo løgn. Siden turbo kjører på røyk, er turbinen en opphoping av eksosgassen før kompressoren kan drive; Dette betyr at motoren plukke opp hastigheten for turboladeren i inntaksluften kan blåse Videre vokser varmere når den er komprimert, slik at tettheten og derved effektiviteten i forbrenningskammeret.; en radiator-lignende enhet er kalt en mellomkjøler blir ofte brukt for å motvirke denne effekten i turbomotorer.

  •  Turboladere jobber ofte med forgasser av en motor.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha