Hva er en vulkansk pipe?

 En vulkansk rør er kanalen boret gjennom jordskorpen som smeltet materiale gjør en magmakammeret dypt under overflaten til å reise oppover og utover i løpet av et vulkanutbrudd. Inngangen til magma i røret er en fyr som havner i depresjon kalt en kalderaen. Lava, cinders og asken kastet og eksplodere røret og krateret til en stadig bygge fjellene eller flat plate former av vulkansk stein - kalt kjegler eller skjold, henholdsvis. Spesielle typer de inaktive vulkanske rørene er ettertraktet for sin rike i diamanter.

 En vulkansk rør kunne gå på i århundrer uten lava aktivitet. Andre er regelmessig aktive, på grunn av kantene av tektoniske plater gni sammen og forårsaker smeltet stein press i underjordiske magma kamre. Et rør kan også være mer handling når tektoniske plater dras fra hverandre, noe som forårsaket magma stiger fra dypt i jorden opp til overflaten.

 Magmakammeret, like under et vulkanrøret, danner vanligvis i jordskorpen. Den blir matet av det smeltede materiale fra like under de øvre og nedre jakker. Flere hendelser kan føre til en eksplosjon som et jordskjelv, gasstrykket i magmakammeret, eller en strøm av magma fra tektonisk aktivitet. Sannsynligheten for en katastrofal burst blir øket etter hvert som mengden av gass eller væske som er blandet inn i det smeltede berg stiger.

 Selv om de fleste vulkaner danner et skjold, sinderkjegle eller gigantisk sammensatt vulkan, som Mt. Fuji i Japan er en annen sjeldnere artene faktisk kalt et vulkanrøret. Dette forhistoriske rør inneholder diamantførende, karbon-baserte rocke kalt kimberlitt eller lamproite fra dypt i jorden, gjennom magma, til et nivå hvor steinene er avkjølt. Det tar 1000000000 3000000000 år til å danne en diamant.

 En stor vent av en vulkan, en stor vulkansk rør og sekundære rør også. Disse rørene lage små, sekundære kjegler som humper på en stor vulkansk fjell. Når rørene har vært aktive i mange år, vil de erodere og omsorg for diamantleting.

 Afrikanske land som Sør-Afrika, Angola, Botswana, Zimbabwe og Tanzania har flest diamantgruver enn noe annet kontinent. USA og Canada er ikke langt bak, med Canada fortsatt grave etter diamanter i seks aktive gruver som 2012. Andre land som Australia, India, Russland og en håndfull av miner fra 2012 fortsatt utbyttet av disse edelstenene inneholder.

  •  Volcano rør bære-karbon innebygde steiner fra dypt kimberlitt navngitt i jorda.
  •  Noen vulkanske rørene er verdsatt for de rike diamantforekomster.
  •  Magma gyver ut av en vulkan etter å ha passert et vulkanrøret.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha