Hva er Erythema marginatum?

 Erythema marginatum er et karakteristisk utslett sett i noen tilfeller av revmatisk feber, som mennesker utvikler utbredt betennelse i kjølvannet av en streptokokkinfeksjon. Resultatet kan bli et viktig diagnostisk holdepunkt, som en advarsel, og sannsynligvis lener hos barn enn hos voksne. Den består av en serie av sirkulære flekker langs innsiden av stammen og ekstremiteter. Utslettet klør ikke eller brennes, og det kan være vanskelig å oppdage hos personer med mørk hud, slik som den karakteristiske røde flush kan være skjult av sin naturlige pigmentering av huden.

 I erytem marginatum starter utslett som en patch og vokser utover i en sirkulær måte. Hvis resultatet spres, sentrum har en tendens til å viske ut. Dette skaper et sett med røde, litt hevet ringer. Noen av dem kan være ganske stor. Vanligvis ansiktet og de ytre delene av ekstremitetene, som hender og fronter av benene vil ikke utvikle utslett. Pasientene vil legge merke til at det har en tendens til å være rød i respons til varme, for eksempel etter en dusj eller i veldig varmt vær.

 Behandling av erythema marginatum krever adressering den underliggende revmatisk feber. Antibiotika er tilgjengelige for å drepe bakterier, og pasienter kan også gis anti-inflammatoriske medisiner. Pasientene kan noen ganger ha nytte av anvendelser av emollients og andre forberedelser til huden, hevelse og rødhet redusere utslett. Ganske enkelt å bruke fuktighetskrem etter en dusj kan være svært nyttig for å redusere irritasjon av huden og minimere forekomsten av utslett.

 Den erytem marginatum utslett er et symptom, i stedet for en underliggende sykdom, og behandling med sikte på kilden resultat enn det resultat selv. Det kan være flere måneder i noen pasienter, selv etter at revmatisk feber adressert. Behandling av revmatisk feber er viktig, fordi det kan skade hjertet og føre til hjertesykdom senere i livet. Pasienter som dør ikke kan behandles som et resultat av skade på hjertemuskelen forårsaket av betennelse.

 Folk som legger merke erythema marginatum sammen med leddsmerter og feber bør vurderes for revmatisk feber, spesielt hvis de har en nyere historie streptokokkinfeksjon. Jo tidligere behandlingen gis, jo mer effektivt det vil være. Rask behandling forrang over selv noen av de komplikasjoner av sykdommen og kan hjelpe pasienter nyte et lengre og sunnere liv etter utvinning av revmatisk feber.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha