Hva er et alfa-interferon?

 Alfa-interferon, også kjent som interferon alfa eller IFN-alfa, er en type kjemoterapi medikament. Det er den første av de tre klasser av interferon, og før de beta og gamma klasser. Selv om det er mye brukt i mange typer av kreft, kan interferon alfa anvendes for å behandle ulike blodsykdommer.

 Interferoner er proteiner som produseres av kroppen som en del av de naturlige immunsystem respons. Dette bestemte proteiner hjelper kroppen bekjempe bakterier og virus invasjoner. Som en slags kjemoterapi, er alfa-interferoner produsert av menneske interferoner og kunstig DNA. Resultatet er en behandling som kan brukes til å bekjempe akutte sykdommer, så som kreft.

 I motsetning til andre behandlinger, er alfa-interferon ikke et middel for å kurere kreft eller andre sykdommer. I stedet er det brukt som en booster. Det fungerer med kroppen € ™ s naturlige produksjonen fallende fremmedlegemer. Det virker også til å redusere mengden av antigen tumoroverflaten cella € ™ s, som gjør det lettere ødelagt av immunsystemet.

 Hver av de tre klasser av interferoner arbeider med kroppen annerledes enn de andre, selv om de er like. Beta og gamma-interferoner, spesielt effektivt ved behandling av kreft, som alfa-interferoner er brukt som den primære behandling. På samme tid, alfa-interferoner er ikke effektive for behandling granulomatøs sykdom, og gamma-interferoner, eller for behandling av multippel sklerose, beta-klasser.

 Alfa-interferonbehandling er kun gitt ved injeksjon eller gjennom en blodåre under huden, eller i en muskel. En pasient € ™ s høyde, vekt, alder, type kreft og den nåværende helsetilstand er faktorer som bestemmer doseringen gitt. Mulige interaksjoner er også vurdert.

 Vanlige symptomer som følger behandlingen er influensalignende symptomer som feber, frysninger og smerter i kroppen. Fatigue kan også forekomme, spesielt fortsette behandlinger. Disse symptomene er mer vanlig etter en injeksjon, men de er midlertidige. Mange leger anbefaler en lik mengde hvile og lett trening for å bekjempe tretthet.

 Selv om sjeldne i forekomst, er det noen potensielt farlige bivirkninger som man bør pass. Svimmelhet og kvalme er ikke så alvorlig, men bør diskuteres med pasientens lege. Hvis tanker om selvmord eller depresjon er erfarne, bør en lege konsulteres så snart som mulig. Det bør også bli søkt medisinsk hjelp umiddelbart hvis et utslett vises eller hvis alvorlige magesmerter. Dette kan være tegn på en alvorlig reaksjon som må bli tatt vare på raskt.

  •  De potensielle negative effektene av alfa interferon er depresjon og selvmordstanker.
  •  Feber og frysninger ofte følger behandling med alfa-interferon.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha