Hva er et hjerneslag?

 Et hjerneslag oppstår når blodårene bryte eller brudd, forårsaker lekkasje blod i hjernen. Tilstanden kan ta flere former, og kan være forårsaket av hodetraume eller interne tilstand som fører til et brudd. Et hjerneslag er en kritisk medisinsk problem, og medisinsk behandling bør søkes å umiddelbart redusere risikoen for langvarig skade eller dødsfall.

 Når et slag eller skade forårsaket av en hjerneblødning, lekker blod ødelegger friske hjerneceller. Kan hovne opp hjernen av trykket, noe som skaper en region med hovent vev kalt en hematom. Selv om sykdommen er ofte plutselig og uventet, kan enkelte symptomer som kan varsle om en blødning. Plutselig kvalme, svimmelhet, lammelser eller en skarp og intens hodepine kan være tegn på blødning. Plutselig tap av bevissthet og anfall kan også forekomme i enkelte tilfeller.

 Noen mennesker er mer utsatt for slag og må være klar over de mulige symptomer som indikerer et problem. Personer med høyt blodtrykk, svake blodårer, eller visse typer kreft, så vel som de som bruker narkotika kan alle ha en høyere risiko for blødning. Høyt blodtrykk er særlig bekymringsfull, fordi veggene i blodårene er vektlagt over tid og kan være mer sannsynlig å bryte. Eldre mennesker kan også være mer utsatt for blødninger, som fartøyene vanligvis svekker med alderen.

 Avhengig av hvor raskt sykdommen har blitt identifisert, kan behandlingstilbud variere. Legemidler kan gis for å redusere blødning, redusere hevelse og lindre smerte. Leger kan også gi medisiner for å raskt lavere blodtrykk; Men dette kan føre til en alvorlig reduksjon i blodtrykket som kan skade pasienten. Kirurgi kan være nødvendig, avhengig av typen og alvorlighetsgraden av blødning.

 Fordi blødning kan oppstå i ethvert område av hjernen, kan, etter at blødningsproblemer er variable. Noen pasienter kan oppleve full gjenoppretting, mens andre varige hjerneskader og tap av en rekke ferdigheter kan lide. Selv med øyeblikkelig medisinsk behandling, kan en rekke alvorlige blødninger føre til døden. Plassering av blødning, kan alvorlighetsgraden og randbetingelser bidrar til sannsynligheten for overlevelse.

 Alle som har hatt en hodeskade bør være på utkikk etter mulige symptomer på hjerneslag. Symptomene kan være opprinnelig var til stede, men kan være flere timer etter skaden. Mange eksperter anbefaler å se en lege umiddelbart etter en hodeskade, uavhengig av om den skadde personen er i smerte eller symptomer. Oppdage tidlig blødning under medisinsk tilsyn kan redde livet til den skadde.

  •  Noen kreftformer kan gjøres følsom for en hjerneblødning.
  •  Den menneskelige hjerne, inkludert blodårene som kan blø.
  •  Eldre mennesker kan være mer følsomme for hjernen blødning.
  •  Hver potensielle hjerneslag er en kritisk medisinsk problem som bør umiddelbart behandles av en nevrolog.
  •  I noen tilfeller, blødning, krever intervensjon av kirurger.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha