Hva er et hus av kvalitet?

 Kvaliteten på huset er en type diagram eller matrise som hjelper planleggingen av hensyn til forholdet mellom en kunde og for å etterkomme illustrere muligheten for en viss varer eller tjenester til disse behovene. Oppfunnet navn for diagrammet kommer fra utseendet på den ferdige diagram som ser ut som et sett forfra av en enkel A-ramme hus med to etasjer, komplett med en spiss tak. De ulike delene av huset til kvaliteten god titt på en fordeling vilje kunden, sammen med de mekanismene som en leverandør som ønsker det, og til og med en del som evnen til en eller flere konkurrenter å gå inn i prosessen og adresser møte disse behovene i sammenligning med mulighetene for at leverandøren.

 Styre hjemmet til kvaliteten kan variere noe, selv om de samme grunnleggende komponenter er brukt i nesten enhver situasjon. Innenfor konfigurasjons, både positive og negative aspekter knyttet til hva kunden ønsker og hvordan leverandøren kan oppfylle disse kravene i forhold til konkurrentene, vil bli vurdert. Hovedsak, byggesteinene i huset av spørsmålene hvordan og hvorfor hver av disse hensynene, ordne dataene i en organisert mønster som det er relativt lett å finne ut hva som kan og ikke kan gjøres for å møte behovene til kunden tillater det, og hvis det jevnere har en bedre sjanse til å komme nær disse kravene enn konkurrentene.

 En av fordelene med huset til kvalitet er at bedrifter kan bruke denne type diagram for å vurdere hvor selskapet er i dag i form av å møte kundens ønsker og behov. Ved å identifisere både styrker og svakheter under innspillingen av matrisen, er det ofte mulig å også starte brainstorming ideer om hvordan å løse disse svakhetene, uten at noen av styrkene som allerede er identifisert. I dette perspektivet er det mulig å bruke huset til kvalitet diagram som et springbrett for å gjøre suppliera € ™ s huset mer solid og mer attraktive for forbrukerne markedet eller markedene.

 Avhengig av situasjonen, og kvaliteten på hjemmet kan også handling som består i å rette strategiske partnerskap med andre selskaper for å møte mål å inspirere kunden. For eksempel kan en telefonkonferanse skrivebord bestemme at et betydelig antall av sine kunder åpne for å kjøpe faks kringkasting gjennom selskapet, forutsatt at prisingen for tjenesten vil være konkurransedyktig. I stedet for å investere i etableringen av en egen fakskringkastingsnett, kan byrået kontrakt med en pålitelig faks kringkasting virksomheten til tjenesten, private branding å levere tjenesten under navnet til byrået. Til kunden, synes denne tilnærmingen å være ekstra insentiv til å gjøre forretninger med konferansen skrivebord, noe som resulterer i bureauâ € ™ s huset blir litt sterkere.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha