Hva er et kalifat?

 En kalifatet er den tradisjonelle islamske styresett ledet av en kalif, enten utnevnt eller valgt, som regnes som politisk leder for alle muslimer. Det inkluderer også en shura, en kropp som ligner på et parlament som representerer folkets vilje og kunne velge og / eller rådgivning kalifen. Selv opprinnelig, og ideelt sett noen sier et kalifat - eller kalifatet - er en unik enhet som forener alle muslimer under hans styre er det samtidig og selv konkurrere som har vært på noen punkter i historien.

 Kalifatet begynte etter Muhammeds død, de fire første kalifene at hans etterfølgere. Innstillingen var ment å bære arven etter myndighet fra Mohammed. Kraftig islamsk politisk enhet i historien, inkludert det osmanske riket, var inkarnasjoner av denne regjeringen. I 1924, tyrkisk president Gazi Mustafa Kemal Atatürk avskaffet kalifatet.

 Mens flertallet av kalifatet sentrert utøves i Midtøsten og myndighet over muslimer rundt om i verden, er et unntak kalifatet Córdoba, den iberiske halvøy hersket under den 10. og 11. århundre. Den iberiske halvøy del av den islamske riket i det åttende århundre da den Umajjadene styrt fra Damaskus. I 750, den Abassids lernes Ummayads i Midtøsten, som markerer begynnelsen på et dynasti fem-tallet. Men etterkommere av Ummayads forble i kontroll over Spania, til slutt opprettelsen av en regjering der. Mange av de mest kjente og vakreste bygningene i Spania dato fra denne perioden, inkludert den store moskeen i Cordoba.

 Selv om kalifatet i Midtøsten var en viktig politisk kraft i verden i det 20. århundre, har det ikke vært noen vellykkede forsøk på å gjenopprette den. Flere grupper, inkludert al-Qaida, har uttrykt et ønske eller intensjon om å gjenopprette denne regjeringen. Men ulike grupper har svært ulike syn på detaljene om hvordan et slikt kalifat vil bli etablert og forvaltet, og mange som ville støtte restaurering av ikke å være politiske ekstremister. USAs president George W. Bush talte sterkt mot restaurering av kalifatet, som han hevdet var en trussel mot verdens frihet.

  •  Gazi Mustafa Kemal Atatürk avskaffet kalifatet i 1924.
  •  Et kart over Midtøsten, der flertallet av kalifatet sentrert.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha