Hva er et kjøleskap Car?

 Et kjøleskap bil, også kalt en reefer, er en type jernbane godsvogner som brukes til lett bedervelige matvarer ved lave temperaturer, som bidrar til bevaring under transport. Avkjølingen av en nedkjølt lastebil kan gjøres ved vanlig is, tørris eller mekaniske kjølesystemer. De skiller seg fra jernbanevogner som kan bli isolert eller ventilerte, slik som de som brukes til transport av frukt, fordi slike kjøretøyer ikke har et kjølesystem. Det er en liten mengde historiske uenighet om hvem den første oppfinner og bruk var et kjøleskap bil, men det er kjent at de har vært i bruk i mer eller mindre siden midten av 1800-tallet, lenge før innenriks kjøling som vi vet at det var tilgjengelig.

 Isen var den beste metoden for kjøling brukes i kjøleskap biler i mange tiår etter første gangs bruk. Mange forskjellige bil design ble brukt som teknologien utvikles og forbedres. En utdatert metode som raskt var at av "top-icing", eller plassere et lag med is på toppen av et kjøleskap som landbruksprodukter. Den knust is mye ekstra vekt til bilen og når det viste seg at isen bare interne temperaturen vedlikeholdt enn senke dem, ble denne praksisen i stor grad avviklet.

 Isolerende kjøleskap bil viste en teknisk utfordring i seg selv. Billig isolasjon har en tendens til å råtne, forårsaker dem til å miste sin effektivitet samt ødelegge bilen og lasten med ubehagelig lukt. Høyere kvalitet isolatorer som kork var for dyrt å være kostnadseffektive. I denne og andre måter var kjølt godstransport et eksempel på en stor idé som kan overhodet ikke anvendes i sin ytterste stilling, i lang tid, på grunn av mangel på teknologi.

 Etter andre verdenskrig, tilgjengeligheten av styrofoam og andre effektive isolatorer markerte et stort skritt fremover for kjøleskapet bil. Betydde ankomsten av fordamping kjølesystemer, akkurat som våre nåværende klimaanlegg, var det ikke behov for en virtuell hær av arbeidere til å re-is hver så ofte lasten. Det kuttet også ned på kostnadene i en betydelig måte.

 Bruken av nedkjølte vognene falt bratt i siste del av 20-tallet, for eksempel transport av lett bedervelige varer begynte å skifte fra sporet til motorveiene. Transport med 18-hjul lastebiler ble populær som mekanisk kjøling ble mer effektiv og lettere å integrere i trailerne brukes til å gjøre on-the-road ritt. Et skifte tilbake i den andre retningen begynte å dukke opp på 2000-tallet, da høye drivstoffpriser har gjort det mer lønnsomt å bruke jernbanetransport igjen.

  •  Kjøleskap biler på tog bære mat ved lav temperatur for bevaring.
  •  Avkjølte biler sikre friskhet av lett bedervelige varer.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha