Hva er et krusifiks?

 Et krusifiks er et kors med en figur av Kristus knyttet til den. Det er et symbol mye brukt i den romersk-katolske og ortodokse religioner. Noen sekter av kristendommen ikke bruke krusifiks, men kan symbolisere korsfestelsen av bruk eller visning av et enkelt kors. Den største forskjellen mellom de to er at korset alltid bekreftet en figur av Kristus, mens korset virker bare en liten alfabetisk "t".

 I katolske messen, er det prosesjon av presten ned midtgangen i starten av messen vanligvis utstyrt med presten eller en av altergutter med krusifiks. I nyere tid, til de som arbeider i kirken holde den store krusifiks mens presten som vil gi prekenen holder teksten i Bibelen over hodet.

 Noen katolske seremonier, slik som de holdt på langfredag, også tillate folk å kysse store krusifiks fra kirken. Kirkens medlemmer tilnærming og legg et lett kyss på Kristi føtter. Mange katolikker og andre kristne har små krusifikser i sine hjem for å minne dem om både korsfestelse og oppstandelse.

 Det er ingen enkel stil med krusifiks. Mange katolske de bærer bokstavene «INRI" over hodet på Kristus. Dette representerer "IESVS NAZERENVS REX IVDAEORVM" som kan oversettes til «Jesus fra Nasaret, jødenes konge." Dette symbolet skulle skrives og muligens festet til korset ved Pontius Pilatus. Noen stiler er ganske grafisk, viser blod merkene på føtter og hender, og såret i Jesu side. Andre er mer metaforisk.

 I Øst-kristne religioner, tenderer krusifiks noe annet å se på. I stedet for den enkle "T" formasjon som i mange krysser Western, Eastern versjon to stenger eller stykker som strekker seg fra endene av hver "t", og toppen av den vertikale del. Mens fire-punkts krusifiks er tradisjonell med vestlige kristne, er det ingenting galt med å eie en med ekstra barer. Faktisk, i boliger, hver krusifiks av hver stil, forutsatt at det ikke er helligbrøde, anses egnet for de kristne sekter i Vesten.

 En stil av krusifikset har blitt populært kalles resifix eller oppstandelsen korset. I stedet for Kristus døde på korset, viser en triumfer oppstandne Jesus. Noen foretrekker resifix for mer tradisjonelle krusifiks, som vekt skifter bort i symbol på Kristi død til hans oppstandelse.

 Et krusifiks i en kirke eller hjemme blir sett på som et objekt for meditasjon. I kirker, folk ofte be før det. Til boliger, kan gjøre folk krusifikser på veggene, hvor de ofte blir sett. De kan enten be på deres krusifiks eller bare bruke den i et åpenbart sted for ofte Kristi offer, hans kjærlighet bli husket for menneskeheten og hans oppstandelse.

  •  Rosary ofte har krusifikser.
  •  Krusifikset er en fremtredende symbol på katolisismen.
  •  Et krusifiks er et symbol som brukes i den katolske og ortodokse religioner basert på korsfestelsen av Jesus.
  •  Et enkelt kors kan brukes uten en figur av Jesus Kristus som betegne troen.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha