Hva er et luftfilter?

 En pneumatisk filter er en filtertype er spesielt utviklet for bruk i en komprimert luftstrøm. Filtre er enheter som brukes til å fjerne forurensninger fra en strøm av væske eller gass. Pneumatiske filtre for å fjerne urenheter, spesielt faste partikler, fra strømmer av væske i form av komprimert luft. De blir ofte brukt i sekvens med sekundære filtre mindre partikler som unnslipper den primære filtre fanger.

 Pneumatiske enheter er verktøy, instrumenter, eller komponenter som enten trykkluft eller drives ved hjelp av kraften av den komprimerte luften som strømmer gjennom den. Noen vanlige eksempler på trykkluftverktøy er pneumatisk sprøytepistoler brukes i sprøyter og våpen som starter negler i høy hastighet. Trykkluftbremser som brukes av tunge kjøretøyer som busser og trailere er også pneumatiske enheter. Alle disse enhetene krever betydelig luft strømmer på robusthet og holdbarhet.

 Forurensninger i denne og andre enheter kan være delvis eller helt blokkerer luftstrømmen, forårsaker forringelse i utførelsen av enheten eller resulterer i fiasko. Harde partikler raskt skyves av et slikt apparat bump mot indre flater som de beveger seg, erodere materialene som anordningen er konstruert. Visse partikler i anordningen kan være blokkert, slik at fluidstrømmen gjennom anordningen, for derved å øke effektiviteten og resulterer i at hele fungerer ikke kommer til å sitte. Som partiklene gjør dem hele veien gjennom, kan de også bli skadet eller kvaliteten av et produkt fremstilt ved hjelp av anordningen.

 Et bredt spekter av forurensninger skadelige pneumatiske enheter. Skitt, støv, pollen eller sopp fra miljøet der enheten kan være operativt innen det. Partikler av smøremidlet skal beskytte innretningen, eller vanndamp i luftstrømmen strømmer bli potensielle forurensninger. Utvikle skala eller rust på verktøyet som det aldre kan også bryte fri og gjort sin vei opp i luften.

 For å holde funksjonelle og pålitelige pneumatiske enheter, er det nødvendig for slike urenheter fra å komme på innsiden dem. En pneumatisk filter er en type enhet som hindrer partikler på vei inn instrumenter gjennom luftstrømmen som flyter gjennom dem. Andre luftbehandlingsenheter, slik som regulatorer og smøring kan brukes i forbindelse med en pneumatisk filter som del av en filter-regulator-lubricator enhet. Ved anvendelser som er særlig følsomme for fuktighet, kan en pneumatisk filter benyttes som en del av en separator-filter-tørkerenheten for å tilveiebringe den nødvendige luft kvalitet opprettholdes. En eller flere ytterligere filtre kan også anvendes nedstrøms av en pneumatisk filter for å fange opp mindre partikler enn filtrert gjennom det primære filter.

 Det er mange bransjer og applikasjoner der en pneumatisk filter brukes. Slike filtre er funnet i verktøy og våpen som brukes i konstruksjonen, for eksempel. Industrielle og bilindustrien integrere fasiliteter pneumatiske filtre for å hindre forurensning av både produkter under produksjonsprosessen og selve produktene for beskyttelse under bruk. Sensitive fasiliteter som rene rom og mat prosessanlegg også bruker vanligvis pneumatiske filtre for å redusere så mye som mulige forurensninger i sine operasjoner.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha