Hva er et medium format kamera?

 Både de kommersielle og kunstneriske fotografer foretrekker et medium format kamera, fordi det utsetter et større område av film, noe som resulterer i skarpere bilder som kan forstørres eller beskjæres med flere anlegg. De fleste bruker 35mm film i deres personlige kameraer, som er den fysiske bredden av filmen, men medium format film er 60mm bred. Ved hjelp av et medium format kamera, men tyngre og mer kostbart enn en mindre, kan fotografen har mer kontroll over bildet.

 Siden et medium format kameraet bruker 60mm film den utviklede bilde kan forstørres til et magasin cover, en plakat, eller til siden av en bygning cover med mindre kornethet eller uklarhet enn ville føre med liten film. Større negativer fange opp flere detaljer, som gjengir skarpere utskrifter. Høyere kvalitet betyr også at det er lettere å retusjere negativer, korrigere flekker eller oppmykning en uønsket blending. Størrelse film er den viktigste motivasjonen for profesjonelle fotografer å oppgradere til et medium format kamera.

 Medium format film, samtidig som de har en standard bredde, ikke en standard spenning. Hver rull av 60 mm film, med en lengde på 120 eller 220 mm, kan bli utsatt for, med vekslende ramme spenn, i motsetning til standard 35 mm film. En populær størrelse for portretter 6 x 7 gjør 60mm x 70mm, fordi det er nesten kvadratisk, og gjør trimming ulike vanlige forhold. Mange tidsskrifter foretrekker bilder av dimensjoner i samsvar med en 6 x 7 negativt. Noen kunstneriske fotografer velger å bruke en firkantet ramme på 6 x 6 fordi det gjør for interessante komposisjoner. Andre panorama fotografer av landskap eller bylandskap utsette en enorm rektangel av 6 x 12 film med enda en innrammet aksje, selv om de kan få bare ti skudd per rull.

 En fotograf av spesielle hendelser, sport, dyr, arkitektur, mote, journalistikk eller fordelene med annet tilbehør for et medium format kamera. De kan utstyres med utskiftbare ryggen for å veksle mellom ulike typer av film mid-roll skudd uten eksponering for dagslys. For eksempel, tilbake med et Polaroid film kan være et testbilde som umiddelbart viser hva ekte skudd vil se å ta ut. Deretter kan Polaroid lengre ut, og erstattet av ryggen film for en permanent registrering av bildet. Det finnes en rekke spesielle objektiver, inkludert makro og fiskeøye, kompatibel med et medium format kamera. Selv digital teknologi har blitt tilpasset for bruk i stedet for film.

  •  Naturfotografer bruker noen ganger middels format kameraer.
  •  Mest populære kameraer å bruke 35mm film, men mellomformat modeller holder 60mm film.
  •  Både kommersielle og kunstneriske fotografer foretrekker et medium format kamera fordi det utsetter et større område av film resulterer i skarpere bilder som lett kan forstørres eller beskjæres.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha