Hva er et pseudonym?

 Et pseudonym er et fiktivt navn oftest assosiert med forfattere, selv om skuespillere, sangere, rappere, og selv de i organisert kriminalitet ofte bruke et pseudonym i stedet for navnet på fødselen. Pseudonymer også brukes av praktiske grunner er det virkelige navnet ikke kjent, som i fylket Coroner merking et ukjent legeme som «John Doe» og «Jane Doe».

 Kallenavn eller pseudonym, i litteraturen for en rekke grunner, men hovedsakelig for markedsføring. Lesere en forfatter forventer sine bøker å falle innenfor en bestemt sjanger. Hvis forfatteren penner en roman ut av at sjangeren et pseudonym vil holde arbeidet separat. Dette gjør at forfatteren å bygge opp en fanbase i begge sjangre uten skuffende fans med arbeid som faller utenfor riket av forventning. Dette forenkler fan lojalitet, som oversettes til salg, og som holder utgivere lykkelig.

 Andre forfattere som søstre Pamela og Mary O'Shaughnessy samarbeide for å slippe fiktive krimromaner under pseudonymet P. O'Shaughnessy, en kombinasjon av fornavn med et nikk til Perry Mason.

 Kvinnelige forfattere noen ganger anta en androgyn pseudonym eller bare bruke sine initialer hvis de tror at deres sex kan være en avskrekkende å skaffe en leserkrets. Et eksempel er Joanne Kathleen Rowling, forfatteren av Harry Potter-serien, som offentlig har uttalt at de ikke trodde små gutter ville være så tilbøyelig til å plukke opp en bok skrevet av en kvinne, og for de som gjorde det, ville de de blir mobbet for å finne den. Hun unngikk potensielle fallgruve til suksess ved ganske enkelt å forlate rase fra hennes penn-navn.

 Skuespillere, sangere og rappere ofte et pseudonym for å skape en persona annet ville kalle deres juridiske navn. Norma Jeane Mortenson var Marilyn Monroe. Roy Herald Scherer Jr var Rock Hudson. Marshall Mathers ble Eminem. Ofte pseudonymer er juridisk definert som en erstatning for det opprinnelige navnet, spesielt i underholdningsindustrien.

 En person kan også være en pseudonym for beskyttelse, for eksempel i tilfelle av en varsling. En av de mest kjente pseudonym av forrige århundre var Deep Throat, det ukjente kilde som gir informasjon om Watergate-skandalen i Washington Post journalisten Bob Woodward. Identiteten til Deep Throat forble et spørsmål om spekulasjon i mer enn 30 år, frem til 31 mai 2005, da den tidligere Secret Service offisielle W. Mark Felt skapt historie ved offentlig å hevde pseudonymet.

 Pseudonymer nærmere kallenavn funksjons blir ofte tatt blant gjengmedlemmer, hvor de har en viss grad av anonymitet. Organisert kriminalitet gjør også bruk av kallenavn, ofte innebygd i selve navnet, som Jimmy "The Weasel" Fratianno, Charles "Lucky" Luciano og Benjamin "Bugsy" Siegel.

  •  Marilyn Monroe var artistnavnet Norma Jeane Mortenson.
  •  Ludacris er artistnavnet Christopher Brian Bridges.
  •  Rappere noen ganger ta et pseudonym for å bringe en bestemt person.
  •  Lupe Fiasco er artistnavnet Wasalu Muhammad Jaco.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha