Hva er et århundre med egget?

 Et århundre egg er en and egg som har blitt bevart i en blanding av aske, kalk, salt, leire og ris for uker eller måneder. Også kalt en tusen år egg eller egg årtusen, er det ansett som en delikatesse i Kina, der oppskriften stammer tusenvis av år siden. De er en veldig sterk smak og aroma, som minner om svovel eller ammoniakk.

 Etter vedlikeholdsprosessen er fullført, flekkete skallet av egget, slik at det er en gammel utseende er navnet kan ha sett. Når egget er brutt åpen mer drastisk endring har blitt klart. White har endret seg fra lys til mørk brun farge og er geléaktig i konsistensen. Den mest merkbare endringen er i eggeplomme. I stedet for en lys gul er mørk grønn / svart og har konsistensen av tykk fløte eller yoghurt. Mesteparten av den sterke lukt og smak av tallet som kommer fra eggeplomme, som absorberer mer spesiell fermentering løsning under lagringsprosessen.

 Noen sammenligne hundre egg stinkende oster, både i smak og selektiv appell. Andre beskriver smaken som likner en tradisjonell duck egg, bare mye sterkere med en ettersmak som synes eddik eller ammoniakk. I Amerika, egg off-putting utseende og sterk smak gjort dem en populær mat grepet av sjokk spill deltakerne tvunget til å spise grov mat. I Kina blir de betraktet som en fin delikatesse og blir ofte servert som forrett i bryllup og andre fester. Disse egg kan blandes med tradisjonelle egg, malt, og som et pålegg, eller segmenter av en appelsin. De er også funnet i supper, grøt, omelett og bare om noen annen rett som du kan finne typiske egg.

 Egget århundre er bare et utvalg av spesielt forberedt egg i kinesisk mat. Kineserne gjør mange andre retter soaking egg i spesielle blandinger, inkludert involverer soya egg og te egg. Men tallet egg er den eneste som er ansett som en delikatesse, de andre blir ofte solgt som snacks fra gateselgere. Dette kan ha å gjøre med den komplekse forberedelse som går inn i etableringen av den hundre år egg, eller rett og slett fordi det er utrolig skarp smak og lukt er ubehagelig for noen.

 Century egg fortsatt populær i Kina og andre asiatiske land, selv om forberedelsesprosessen har endret seg med den nye teknologien. Mens noen fortsatt forbereder eggene i den tradisjonelle metoden, mange selskaper som selger ferdigpakkede egg suge dem i saltlake, natriumkarbonat og kalsiumhydroksid. Med denne metoden kan en alder egg fremstilles i løpet av mindre enn to uker, i motsetning til en måned eller mer. Noen egg produsentene har tydd til bruk av bly oksid å akselerere denne prosessen, øker frykten av blyforgiftning og andre helseproblemer.

  •  Century egg regnes som en delikatesse i Kina.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha