Hva er et UV-stabilisator?

 Et UV-stabilisator er et produkt som skal hindre eller forsinke nedbrytning, forårsaket av eksponering for ultrafiolett stråling. Eksponering for sollys fører produkter bryter ned over tid, og i mange produkter, gjør de det på en kjedereaksjon prosess, er frekvensen av forfallet akselererer tid brytes ned som mer og mer av produktet. Nedbrytning ved UV-stråling kan være et alvorlig problem med et bredt spekter av produkter, og generelt uønsket.

 Plast, syntetisk gummi og lignende produkter er ofte behandlet med en UV-stabilisator eller stabilisatoren har integrert i sin produksjon. Konsentrasjonen av stabilisatoren vil variere, avhengig av hvordan det fungerer, og de spesielle behovene til produktet. Når stabilisert, kan produktet forfalle, men prosessen er bremset ned. Spesielt i kombinasjon med fornuftig behandling kan forlenge en UV-stabilisator levetid betraktelig.

 Ultrafiolette absorbenter å virke ved å absorbere UV-stråling før den når produktet. Disse produktene skal brukes i høye konsentrasjoner for å være effektive, ellers vil de ikke være i stand til å absorbere tilstrekkelig lys for å konservere produktet. Hindret amin lysstabilisatorer jobbe ved fangst av frie radikaler, som i løpet av oksidasjonsprosessen, effektivt stoppe kjedereaksjon for dermed å hindre degradering. Disse stabilisatorer kan tilsettes i lavere konsentrasjoner, fordi bare en liten mengde er nødvendig for å være effektiv.

 Tilsetningen av en UV-stabilisator kan gjøre et produkt dyrere, men dette blir sett på som et akseptabelt kompromiss, fordi produktet varer lengre, for å rettferdiggjøre økning i pris. Dette er en viktig sikkerhetsfunksjon ene siden av en forbruker om noen forfall produkter kan føre til farlige forhold som kan føre folk til å risikere. Degradering forårsaket av eksponering for lys kan bare være en plage, for eksempel lekkasjer i en cabriolet tak.

 Et bredt spekter av UV-stabilisering produkter er tilgjengelig for folk som trenger dem. Mange er produsert av kjemiske bedrifter og for spesifikke applikasjoner, for eksempel tillegg av plastprodukter til dem fra degradering når det brukes utendørs. Det er også mulig å bestille tilpassede produkter for spesifikke applikasjoner, selv om slike produkter er dyrt hvis de ikke er i den vanlige produkt utvalg av produsenten. Forsiktighet bør tas når du arbeider med et UV stabilisator fordi noen inneholder giftige kjemikalier eller farlige stoffer vil bli frigitt når blandet med feil produkter.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha