Hva er Eventuell avblødning?

 Blødning er et begrep som kan brukes både leger og slakting for å beskrive ekstreme tap av blod. Traumatiske skader i kroppen kan føre til denne typen blodtap. Visse kulturelle praksiser i slakting av dyr, for eksempel halal eller kosher metoder for å drepe et dyr bære blødning. Dette betyr vanligvis at personen eller dyret vil dø hvis ikke blødningen har stoppet.

 I menneskelige termer, kan blødningen være til stede som person mister mer enn 40 prosent av hans eller hennes blod. Mindre alvorlig blodtap kan falle inn under klassifiseringen av blødning. Blod er transportsystemet kroppen bruker til å flytte viktige stoffer til cellene som trenger dem. For eksempel vil oksygen beveger seg fra sted til sted over blod, så vel som energikilder som for eksempel glukose. Hvis cellene i kroppen, spesielt celler av hjernen, for å motta disse viktige materialer, kroppen begynner å dø.

 Både utvendig og innvendig blodtap alvorlighetsgraden av dette er klassifisert som blodtapping. Ulykker forårsaker alvorlig skade på person, for eksempel bilulykker, eller faller fra høyde årsak, kan føre til exsangination, og folk som prøver å begå selvmord ved å kutte venene kan også oppleve dette blodtap. Blodtapet er et resultat av nok til å forårsake skade på blodsirkulasjonssystemet, slik at den ikke kan bevege seg gjennom de vanlige kanaler, og oser i stedet.

 Lekkasje av blod kan finne sin vei ut av kroppen gjennom kutt, eller det kan samle seg i kroppen som indre blødninger dersom personens hud er ubrutt. Blødning er et symptom på hypotermi, en kroppstemperatur farlig lavt. Hele kroppens vev også mer sure enn normalt, acidose, kan nevnes. Koagulopati også skjer, og dette betyr bare at blodet har problemer clotting normalt. Med mindre en lege gjennom lufte reparere ødelagte blodkar og vev, og levering av pasienten med donert blod kan gi opphav til blødning, er ekstremt farlig og fører til døden.

 I form av et slakteri, er blødning en metode for å drepe dyr. Eksempler på slakting teknikker som bruker ekstreme blodtap som en måte å drepe et dyr slaktet etter halal og kosher slakting. I slike situasjoner, slakteren slisser halsen på dyret, og gjør utløps blod fra såret før dyret dør. Noen land krever at dyret først gjennomgå imponerende, noe som gjør det ubevisste før halsen er kuttet, men ikke andre.

  •  Exsanguination er ritualet islamske metoden for å slakte dyr.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha