Hva er Exercise Urticaria?

 Øvelse urticaria, også kjent som trening allergi, en tilstand der pasientene utvikler urticaria eller elveblest, som svar på fysisk aktivitet. Dette symptomet er assosiert med to forskjellige sykdommer, kolinerge urticaria, og anstrengelsesutløst anafylaksi. Pasienter med kolinerge urticaria bryte ut i elveblest når deres kjernekroppstemperaturen stiger. Dette er vanligvis en mild betingelse som i seg selv løse. Motsatt kan utøve-indusert anafylaksi er livstruende, og er ikke forårsaket av endringer i kroppstemperatur.

 Vanligvis urticaria øvelsen forbundet med en sykdom som kalles kolinerge urticaria. Pasienter med denne betingelse å utvikle en reaksjon når kroppstemperaturen stiger over den normale, noe som kan forekomme som et resultat av utøvelsen økt utvendig omgivelsestemperaturer, eller feber. Sykdommen er vanligst hos mennesker i 20- eller 30-årene.

 Det viktigste symptomet på kolinerge urticaria er et hudutslett som heter urticaria, en tilstand som kalles elveblest. Med dette resultatet, mange små hudlesjoner virke som består av hevede områder av huden, omgitt av rødhet. Ofte oppstår utslett plutselig og er assosiert med kløe, prikking og smerter. Av og til kan pasienten oppleve andre symptomer som svimmelhet, kortpustethet, kvalme og oppkast.

 Vanligvis diagnose trening urticaria, sammen med kolinerge urticaria, på grunnlag av klinisk historie. Selv om noen tester tilgjengelig for diagnostisering, leger vanligvis stole på folk på grunn av symptomer og oppmuntre hendelsene i pasienten. Bærebjelke i behandling for denne tilstanden er å ta medisiner i antihistamin klassen. Pasientene bør også unngå varige forhold som er kjent for å oppmuntre urticaria, for eksempel anstrengende trening. I de fleste tilfeller løser denne tilstanden innen ti år etter diagnose, og pasienter ikke lenger trenger å ta medisiner eller unngå visse situasjoner.

 I sjeldne tilfeller øvelsen urticaria signalisere en mer alvorlig tilstand som kalles øvelsen vil utvikle anafylaksi. Pasienter med mosjon anafylaksi har mye mer alvorlige symptomer enn pasienter med kolinerge urticaria. Begge forholdene føre til utslett med kløe. Men mosjon anafylaksi forårsaker flere symptomer som rødme, hevelse i ansiktet, svimmelhet og tretthet. Avanserte tilfeller, plutselig alvorlig blodtrykksfall som kan føre til kollaps og forårsake besvimelse.

 Behandling av øvelsen urticaria forbundet med anafylaksi øvelsen er spesielt støttende. Pasienter kan en injeksjon av adrenalin som umiddelbar lindrende effekt. De kan leveres med intravenøs væske. I tillegg, når svellegrad i halsen av pasientens evne til å puste har begrenset, kan det være nødvendig ventilasjon av luft eller mekanisk ventilasjon før pasienten har gjenvunnet.

 Skillet mellom innsats urticaria forbundet med kolinerge urticaria versus at forbundet med trening anafylaksi kan være vanskelig. Ofte er skillet klart i ettertid, spesielt hvis pasienten har en livstruende anafylaktisk episode. En måte å skille dem ligger i forståelsen av de utløser som forårsaker urticaria. Kolinerg urticaria stimuleres av en økning i temperaturen, mens utøvelse anafylaksi forekommer bare som et resultat av trening, og er ikke relatert til kroppstemperatur.

  •  En person med en øvelse anafylaksi kan gis intravenøs væske som en del av behandlingen.
  •  Øvelse urticaria.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha