Hva er filing status?

 Ved innlevering en amerikansk selvangivelse, må skattyter velge en filing status. Denne beslutningen spiller en dominerende rolle i beregningen av vedkommendes skattepliktig inntekt og fastsettelse av sin skatteplikt. Innlevering status for en person avhenger i stor grad av om han er gift og er basert på hans status på den siste dagen av inntektsåret. Filing status for føderal inntektsskatt inkluderer enkelt, gift innlevering separat, gift innlevering fellesskap, kvalifiserende enke med avhengige barn, og leder av husholdningen. Skilt skattytere vanligvis filen som singel.

 Par kan velge mellom flere gifte filing statuser for å finne den mest attraktive og minst skatt innlevering alternativet. Ved hjelp av "gift innlevering fellesskap" og "gift innlevering separat" filing statusalternativer, kan par avgjøre om det gagner dem mesteparten av sine inntekter sammen eller separat fil. Innlevering separat alternativet er noen ganger brukes av par som er skilt, men er fortsatt gift.

 Status er en stor andel av inntekten skatteberegningen, men også andre faktorer kan spille en rolle i fastsettelse av skatt. Sammen med en skattbar inntekt og forsørgelsesbyrde, hjelper filing status avgjøre skattyters skatt braketten, som skatter han betaler tilsier. Selv filing status er basert på statusen til en skattepliktig person på den siste dagen av inntektsåret, dersom skattyter er enke i løpet av året, gjenlevende ektefelle kan vanligvis fortsatt velge å sende som gift for det året.

 Forsiktig fastsettelse av riktig skatt innlevering status er viktig for å sikre at skatten er riktig beregnet. Forveksles med en filing status av lavere skattesatser kan føre til sent skatteinnbetalinger, skatt straffer og kostnader, og tilfeldigvis velger feil staten kan bety unødig økte skatter. Hver skattyter kan sende inn kun én har status. Hvis mer enn en av filing status gjelder for skattyter, må han velge innskuddet alternativ med lavere skatteplikt.

 Inntektsskatten er en årlig utbetaling at regjeringen teller sine borgere. I USA, er inntektsskatten samlet både på føderalt og delstatsnivå, bortsett fra i land med ingen inntektsskatt. Skattytere må holde sine skatter på inntekt de gjør i løpet av året, men de fleste holder arbeidsgivere automatisk i skatt for ansatte. Skytende skatt betalt returneres til skattyter da han fikk filene årlig selvangivelse.

  •  Hvis du velger feil IRS filing status øker risikoen for å bli sjekket.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha