Hva er Fluor behandling?

 En tannlege fluor behandling er en fremgangsmåte utviklet for å forbedre tannemaljen ved bruk av fluor. Dette er ofte direkte på tennene i form av en gel, lakk eller skum. Dette naturlig forekommende mineral kan bidra til å holde tannemaljen mot syrer de kan forårsake skade. Mange tannlege pasienter trenger ikke fluor behandlinger, så det er ansett som regelmessig bruk av fluorbehandling er mest avgjørende for barn og ungdom som har tenner er fortsatt utvikling. Personer med tannkjøttsykdom, tørr munn, eller visse dental enheter kan dra nytte av den ekstra beskyttelse fluor behandlinger kan gi. Folk som hyppig enn hulrom er normalt anses å være utviklet kan også ha nytte av regelmessig administrert fluor behandling.

 Den typiske fluor behandling blir gitt av en tannlege eller tannpleier på kontoret til en tannlege. En fluor lakk kan prøves på tennene eller tannbeskytter kan brukes til skum eller gel på tennene. Noen tannleger og leger kan foreskrive fluor, i flytende eller tablettform, for hjemmebruk.

 Barn og unge fra seks måneder til 16 år får ofte fluor behandlinger som en selvfølge. Fluor kan forårsake helseproblemer når det brukes i høye konsentrasjoner, så det er generelt ansett best å ha gitt noen fluor behandling av en tannlege eller annet helsepersonell. Den vanligste bivirkningen av fluor behandlinger er sannsynlig fluorose, en tilstand der misfarge tennene. De kan veldig spraglete med hvite flekker, eller brunlig farge. Profesjonell tannbleking kan vanligvis riktig misfarging forårsaket av fluorose; er forskjellige, er tilstanden generelt ikke ansett for å være alvorlige.

 De fleste mennesker ikke har ekstra fluor behandlinger trenger etter fylte 16 år, med mindre de lider av tannhelseproblemer. Alle som utvikler mer enn en ny tannhulen per år kunne ha nytte av en vanlig fluor behandling. Personer med tannkjøttsykdom, eller dårlig munnhygiene generelt, den ekstra beskyttelse fra en vanlig fluor behandling. Forhold som forårsaker kronisk munntørrhet kan av og til trenger sporadisk fluor behandlinger, siden mangelen på spytt i munnen kan undergrave naturlige forsvar mot tannråte.

 Noen tannlegeutstyr, kan øke risikoen for tannråte, og kan nødvendiggjøre bruk av vanlige fluor behandlinger. Bukseseler, kroner og broer kan øke risikoen for tannråte, siden det kan være vanskelig å fjerne plakk og matrester til tannoverflaten under disse enhetene.

  •  Tannpleiere og tannleger ofte gi fluor behandlinger.
  •  Alle over ett år å utvikle en ny hulrom kan dra nytte av vanlige fluor behandlinger.
  •  Fluor behandling kan bidra til å styrke og beskytte tannemaljen.
  •  En fluor behandling styrker tannemaljen.
  •  En munn vakt kan brukes til å fluor skum eller gel på tennene.
  •  Den typiske fluor behandlingen utføres ved en tannpleier.
  •  Personer som har tannregulering overfor en ekstra utfordring for god munnhygiene.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha