Hva er Forbruker Etnosentrisme?

 Forbruker etnosentrisme er et psykologisk begrep som refererer til personer som tror at deres lands produkter er bedre enn de andre landene. Dette konseptet beskriver også forbrukeren i ett land mener at kjøp av produkter i andre land er umoralsk eller upassende, fordi dette ikke er patriotisk. Det er en vanlig oppfatning blant grupper som trekker forbruker etnosentrisme som kjøper utenlandske-laget produkter som ikke støtter økonomien og arbeidsmarkedet i hjemlandet.

 Selskapene ofte studerer forbruker etnosentrisme utvikle strategiske markedsplaner for å legge inn nye utenlandske markeder. Ved å forstå holdninger og oppfatninger av utenlandske forbrukere, et selskap kan posisjonere seg bedre for å komme i et positivt lys. Dermed et selskap kan innføre et marked som viser forbruker etnosentrisme ønsker å inkludere i sine annonser for å kjøpe fra dem som støtter deres land gjør fordi selskapet har lokale kontorer i tjeneste for sine naboer.

 Funksjoner av de landene med forbrukeren etnosentrisme blant skepsis av utenlandske varer, sterk patriotisme og høy tilgjengelighet av innenlandske merker. Hvis forbrukere tror at utenlandske varer er generelt dårligere enn sine egne hjem varer, vil de være mindre sannsynlighet for å støtte utenlandske merker. Disse forbrukerne er også klar over de økonomiske forhold og viljen til å støtte lokal sysselsetting og bedrifter ved å ikke kjøpe varer som vil ta pengene sine ut av landet. Hvis ingen lokale merkevarer å tilfredsstille et behov, så forbrukeren vil kjøpe utenlandske varer inntil deres behov blir møtt lokalt.

 Naturen av landene er sannsynlig å utvikle forbruker etnosentrisme blant andre små land med fiendtlighet til større land, land med lave nivåer av eksponering for andre kulturer og folk med lave nivåer av innenlandske alternativer. Små land som har opplevd sliter med utenforland gjennom politiske, militære og sosiale arrangementer, for eksempel, er mer sannsynlig å bære disse negative følelsene til markedet når det er på tide å foreta et kjøp. Videre, hvis et land er mer isolert uten mye eksponering for andre kulturer, så vil det være mer skeptiske og mindre sannsynlighet for å få omverdenen til å kjøpe merkevarer. Hvis folk føler at de har noe annet valg enn å kjøpe utenlandsk bra, fordi det ikke er tilgjengelig lokalt, men vil de gjøre motvillig.

 Basert på den generelle teorien om etnosentrisme, forbruker etnosentrisme bestemt forbrukeren fra et bestemt land. Etnosentrisme refererer til generelle grupper av mennesker, hvor det er en "in-gruppen og ut-gruppen." Når det gjelder forbruker etnosentrisme, "in-gruppen" er opprinnelseslandet og "out-gruppen" er i utlandet. I 1987 ble Terence Shimp og Subhash Sharma først anerkjent forbruker etnosentrisme og skapte CETSCALE til sine nivåer i ulike måle land.

  •  Enkelte forbrukere kan bruke mer på en høyere kvalitet i sitt eget land enn gjort andre steder.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha