Hva er fordeler og ulemper med dobbelt statsborgerskap?

 Hoved pro med dobbelt statsborgerskap er evnen til å leve, arbeide og hevder fordeler i to forskjellige land. Det kan imidlertid gjøre internasjonale reiser mer komplekse og øke ens skatteplikt. Dataene til samfunnsansvar i to land varierer sterkt avhengig av de berørte landene, og beslutningen om å holde dobbelt statsborgerskap må gjøres fra sak til sak.

 For mange er den største fordelen med dobbelt statsborgerskap frihet til å bevege seg lett mellom de to landene. Dette ofte ikke har en søknad om visum eller annen tillatelse til å komme inn eller ut av et land så ofte du vil. Det kan også forenkle prosessen med å kjøpe et hjem eller virksomhet i begge land.

 En annen pro hold dobbelt statsborgerskap er i stand til å arbeide i begge land. Mange bedrifter vil ikke ha kandidater som ikke allerede har juridisk rett til å arbeide i dette landet må akseptere, og få et arbeid visum kan være en kompleks og kostbar prosedyre. Noen selskaper kan selv foretrekker kandidater med dobbelt statsborgerskap, hvis de har avdelinger i begge land.

 Ved å kjøpe statsborgerskap i noe land, er en person krav på alle de rettigheter og fordeler av en borger av dette landet. Dette gjelder også for den generelle retten til å stemme og motta ytelser, slik som pensjoner og helsevesen. Mens bosted kan være en faktor i å motta ytelser, mange mennesker med dobbelt statsborgerskap er berettiget til å motta alle rettighetene til innbyggerne i begge nasjoner for hele livet.

 En av ulempene med dobbelt statsborgerskap er å ha ansvar for begge land, som kan inkludere skatter og militærtjeneste. Skattelovgivningen for dual borgere variere fra land til land, og er ofte knyttet til sysselsetting og bosted. Det er viktig å konsultere en skatterådgiver for å sikre at alle avgifter er betalt på riktig måte.

 De to pass kan reise internasjonalt for å gjøre forvirrende. Ofte folk går inn og ut et land på samme pass. Innvandring tjenestemenn i ett land kan ikke få tilgang til pass data i andre land kan, og dette kan føre til problemer i å reise.

 Mange land tillater ikke sine borgere til å holde statsborgerskap i et annet land. De som gjør det, kan likevel begrense en borger i utøvelsen av visse rettigheter, eller kunne nekte ham et pass eller tilgang til fordelene med mindre han gir avkall på sitt statsborgerskap i et annet land. Hvert land har sine egne immigrasjonslover, og de kan endres ofte.

  •  Personer med dobbelt statsborgerskap kan reise lett mellom de to landene.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha