Hva er forholdet mellom pengepolitikken og Stock Market?

 Pengepolitikken og aksjemarkedet er ofte nært beslektet fordi forsøk av regjeringen for å styre pengemengden i en økonomi vil vanligvis ha en effekt på lager investorer. De vanligste måtene å påvirke en regjering pengemengden ved enten å ha en sentralbank å senke renten eller endre mengden av kapital som bankene må holde i reserve. I begge tilfeller, forholdet mellom pengepolitikken og aksjemarkedet avhenger av hvordan investorer ser på nyhetene. En ting at effekten av pengepolitikken på aksjemarkedet myknet at de fleste flytter for eksempel renteendringer forventes av investorer i forveien, og er innarbeidet i aksjekurser.

 Det er mange måter som handlingene til regjeringen å oppmuntre eller opprettholde en økonomi kan oppnå individuelle investorer. Pengepolitikken er i hovedsak den måten regjeringen bruker pengemengden til økonomiske krefter, for eksempel vekst, inflasjon og sysselsetting foretrakk å vedlikeholde. Aksjemarkedet ofte fungerer som en bellwether for hvordan publikum oppfatter økonomien og dens potensial. Som et resultat av penge- og aksjemarkedet ofte benyttes i kombinasjon med hverandre som svarer til det første.

 For et eksempel på hvordan pengepolitikken og aksjemarkedet kan knyttes, tenk at sentralbanken i en regjering kunngjør at det vil kutte styringsrenten. Dette betyr at det vil være lettere for bedrifter å låne penger. Mange av disse selskapene gir aksje til investorer, og at aksjen vil være like verdifull som følge av lave priser anspore vekst. Derfor kan aksjemarkedet se en umiddelbar økning.

 Det er viktig å merke seg at forholdet mellom pengepolitikken og aksjemarkedet er ofte ikke så lett. Psykologiske faktorer som virker på hodet av investorene kan ha en betydelig innvirkning når pengepolitikken er tatt hensyn til. Ved å bruke eksempelet ovenfor, kan et rentekutt bli sett av investorene som et tegn på desperasjon. Følelsen av at regjeringen har nok tillit i økonomien å rette seg selv ikke kan investorer selge sine aksjer for å minimere risikoen.

 Ved enkelte anledninger forholdet mellom pengepolitikken og aksjemarkedet kan overdrives. Det er sjelden at en renteendring kommer uten forhåndsvarsel. Av den grunn har investorene allerede kjøpt og solgt aksjer i påvente av flyttingen, noe som betyr at endringene er allerede reflektert i aksjekursene. Uavhengig av de økonomiske forholdene kjører politikken kan også være klart erfarne investorer, slik at både pengepolitikken og aksjekurser kan være bare symptomer på den underliggende økonomiske virkeligheten.

  •  Ben Bernanke, leder av Federal Reserve, sa kjøp av $ 600 milliarder dollar i statsobligasjoner fra Fed kan føre aksjekurser stiger og bekjempe økonomisk stagnasjon.
  •  Virkelig vil vanligvis føle virkningene av innsatsen til regjeringen å kontrollere pengemengden.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha