Hva er forholdet mellom protein S og C?

 Protein S og C er begge molekyler som biologiske funksjoner i kroppen. I en situasjon hvor et sår er til stede, for eksempel, og blodstrømmen må stoppes, krever kroppen både Protein S og C hjelp av størrelsen på koagelet. Protein C må kombineres med protein S for å spille sin rolle i koagulasjonsprosessen. Når folk har en mangel på en eller begge av proteiner, de er på en økt risiko for blodpropp.

 Prosessen med koagulering er sammensatt og omfatter mer enn 20 forskjellige proteiner. Hver av disse proteinene vekselvirker med hverandre og danner bare en del av en kaskade. Begrepet kaskade viser til en situasjon hvor et biologisk molekyl som påvirker hverandre, så denne interaksjonen er å være å endre andre støv, etc. i en foss effekt, hvorved den primære molekylet inneholder fra en rekke andre reaksjoner, for å oppnå en bestemt biologisk target. Når blodpropper, ender disse kaskade i en klumping av blodceller for å danne en plugg for et sår.

 Hver kaskade har til å drive visse molekyler til reaksjonsblandingen og det ønskede sluttresultat. Hvis kaskade regulering, var imidlertid ikke sluttresultatet, for eksempel blodpropp, var unormalt sterk og farlig for helsen. Derfor er hver kaskade styres på ulike tidspunkt av andre biologiske midler, slik at blodpropp er riktig størrelse og clotting stopper når jobben er gjort. Protein S og C er kontrollmidler som utfører denne oppgaven.

 Gjennomført i blodet, beveger Protein C som en inaktiv molekyl. Protein S beveger seg også rundt i blodet og er interessert i inaktiv protein C. protein C aktiveres bare når det protein S kombinere med den.

 Aktivering av protein C oppstår når nivået av et stoff som øker den aktive formen av trombomodulin og virker C. Proteinkonsentrasjoner av aktivert thrombulin bare øke når koagulering finner sted. Dette er fordi trombomodulin en del av kaskade av koagulering og drives av en annen substans trombin.

 Fragmenter fra celler kjent som blodplater er den grunnleggende cellestruktur av en blodpropp. Disse bildene er de stedene hvor Protein S og C binder sammen. Protein C er å binde protein S til å utføre de nødvendige avtaler.

 Dette kompleks av to proteiner, som på overflaten av blodplater, bryter det enda mer proteiner i kaskaden. Faktor Va og faktor VIIIa er molekyler som pro-koagulant. Hun aktiverer et annet molekyl til et annet molekyl, som blir aktivert til trombin. Her kaskade tilbake til Protein S og C som trombin stoffet som trombomodulin, aktiverer dermed protein C aktiveres

 Regulering av clotting prosessen kan derfor forekomme. Når nivået av aktivert protein C er påvirket av nivået av trombomodulin er indirekte påvirkes av nivået av alle de pro-clotting molekyler. I en frisk person, dette konstant løkke av innflytelse betyr koagulasjon til en fornuftig og nyttig nivå og hindrer blodpropp å se i uønskede områder. Når en person lider av protein C eller protein S-mangel, er denne ordningen forstyrret og danne farlige blodpropper i kretsløpet.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha