Hva er forskjellen mellom allitterasjon og assonance?

 Forskjellen mellom allitterasjon og assonance på engelsk er at alliteratie er komplementære bruk av identiske konsonanter i begynnelsen av ord, hvor assonance er bruk av komplementære like vokaler i et ord. Disse to ideene er allestedsnærværende i noen typer poesi og prosa, spesielt i klassisk tid, der forfattere brukt dem ganske raus for en dramatisk effekt. Disse to litterære konvensjoner teknisk forskjellige, selv om de kunne jobbe på samme måte.

 Foruten allitterasjon og assonance, er det viktig å erkjenne en annen lignende element kalles konsonanser. Konsonant er avtalen eller bruk av identiske konsonanter, i alle deler av et ord, hvor alliteratie er spesielt bruken av identiske konsonanter i begynnelsen av ord. Således alliteratie er det eneste medlemmet av de tre som er knyttet utelukkende til begynnelsen av ord. Disse vilkårene representerer svært lignende ideer, selv om noen tekniske skjelne; Derfor er det vanlig at de vil bli tatt for samtale.

 En av de viktigste bruk av allitterasjon fra en lang historie med bruk i engelsk. Gamle former for engelsk, for eksempel Old English, bruke allitterasjon rikelig. Andre språk som norrønt og Saxon brukt bokstavrim også, der korrespondansen av konsonanter holdt en viss makt for språksamfunnene.

 En annen forskjell mellom allitterasjon og assonance er i den unike typer lyder som bringer disse metodene til en frase eller setning. Allitterasjon er noe som i moderne tid er nyttige i spesielle uttrykk som kalles "tunge Twisters." For eksempel setningen "Sally selger skjell ved havet" bruker en form for forskjøvet allitterasjon, vaklet mellom den første "s" lyd og "sh" lyd, å vise barna hvordan å skille mellom disse to konsonanter. Allitterasjon kan også være nyttig i andre innlegg kalt huskeregler, hvor folk tror sine egne "slagord" for å huske komplekse bunter av ord for sikkerheten til passord eller andre formål.

 I kontrast, mer assonance brukes til å vise den unike vokallyder at det er til stede i den engelske nytt. For eksempel, hvis noen sier "ikke bryte ditt engasjement," de kan vise hvordan ulike grupper av bokstaver gjør det samme "lange" vokal. Dette gir nybegynnere mer en idé om hvordan en bestemt vokal vises på forskjellige måter på papir representerer ulike betydninger. Allitterasjon og assonance kan derfor brukes som effektive verktøy i undervisningen de ulike elementene i uttale og staving.

  •  En ordbok, en synonymordbok, og en bok om engelsk språkbruk.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha