Hva er forskjellen mellom Dungeness og Alaskan kongekrabbe?

 Forskjellen mellom Dungeness krabbe og Alaskan kongekrabbe er trolig større enn du tror. De er begge decapod krepsdyr - en gruppe som hummer, kreps og reker - og de er begge funnet i vannet i Alaska, men deres likheter slutt der. Kongekrabber er ikke sanne krabber, som Dungeness, men heller krabbelignende krepsdyr. De antas å ha utviklet seg fra eremittkreps. Denne krabben er en enkelt art liv langs vestkysten av Nord-Amerika, mens Alaskan kongekrabbe inkluderer tre forskjellige typer kongekrabbe lever i Alaskan farvann.

 Både Dungeness og Alaskan kongekrabbe er høyt verdsatt som delikatesser. Begge kan kokes eller damp, og begge er lite fett og mye protein. Kjøttet av både krabber er frisk og delikat.

 En Dungeness krabbe kan nå åtte til ti inches i lengde og kan være fanget i mange områder langs kysten av Alaska i det nordlige Mexico. Dungeness er oppkalt etter en by i Washington der arten ble en gang høstet. Alaskan kongekrabbe arter er mye større enn de Dungeness.

 Kongekrabbe er skrape den største og mest ettertraktede av Alaska og sa overlegen til sin hummer smak. Blå kongekrabbe, noen ganger markedsført som kongekrabbe, er den nest største og beste alternativet, etterfulgt av den gylne eller brun kongekrabbe. Hver type fiske i ulike områder av Alaskan farvann.

 Monterey Bay Aquarium Seafood Watch lister Dungeness krabbe som det beste valget. Krabbene er fanget i feller og fiskere returnere alle hunner og umodne menn fanget i vill bestand. Beskyttelsene at arten har ført til en sunn og livskraftige bestander.

 Alle Alaskan kongekrabbe arter er utpekt som et godt valg, men den russiske kongekrabbe fanget bør unngås. Femti prosent av befolkningen i disse krabbene er ikke overfisket, men mange bestander er utvinne fra tidligere tiår hvor kongekrabbefiske ikke ble riktig regulert. Bare 10% av kongekrabbe selges i USA kommer fra Alaska, men å kjøpe importert kongekrabbe er ikke et miljøvennlig valg.

  •  Dungeness er oppkalt etter en by i Washington der arten ble en gang høstet.
  •  Det er best å krabbe fanget i USA i stedet for å kjøpe importert krabbe.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha