Hva er forskjellen mellom en sigmoidoskopi og koloskopi?

 Sigmoidoskopi og koloskopi både gi en lege med en visning av innsiden av tykktarmen, colonscopy titt på hele tykktarmen, og sigmoidoskopi reflektere bare den nedre tredjedel. En lege kan anbefale sigmoidoskopi og koloskopi for å screene for kolorektal kreft til en pasient, for å vurdere en pasient for å fjerne fordøyelseskanalen lidelse, eller utfører en prosedyre som polypp. Sigmoidoscopies ta mindre tid og mindre invasiv, mens koloskopi er mer grundig og kan være mer hensiktsmessig for visse tilfeller.

 Forberedelse til både sigmoidoskopi og koloskopi er den samme. Pasienten må kanskje slutte å ta visse medisiner som blodfortynnende og må bruke dagen før forhandlingene på en spesiell diett. Legen kan også foreskrive avføringsmidler. Formålet med medisiner og dietten er å tømme ut tykktarmen, slik at legen kunne få et godt bilde vil bli. Denne fremgangsmåte er ofte ubehagelig for pasienten, men er nødvendig for en vellykket test.

 På dagen for koloskopi og sigmoidoskopi, vil pasienten gå til et sykehus eller klinikk. For en koloskopi, kan en pasient legges i narkose og sedasjon. Pasienter som skal en sigmoidoskopi kan motta lys sedasjon for å holde dem komfortable. Pasienten ligger i en posisjon som eksponerer i rektum, og legen er en lang, fleksibel slange med et tilkoblet kamera. Legen avanserer røret i tykktarmen for å evaluere den, og også ser på tykktarmen på vei ut.

 I sigmoidoskopi og koloskopi eksamener, ser legen etter tegn på forstyrrelser som flekker av vev som ellers, polypper, vesker vises, og så videre. Hvis legen ser noe som ser mistenkelige, kan det være nødvendig å ta en prøve. Legen kan deretter anbefales undersøkelse med et stivt rør for at polypp fjernelse i noen tilfeller. Ethvert materiale fjernet under testen kan vurderes av en patolog for å fastslå om kreft.

 Den største forskjellen mellom sigmoidoskopi og koloskopi er at sigmoidoskopi test søker bare en tredjedel av tykktarmen, mens koloskopi gir en oversikt. Når en lege spesielt bekymret for risikoen for tykktarmskreft, kan koloskopi være et bedre valg for en pasient. Denne testen tar lengre tid og er mer invasive, men kan oppnå bedre resultater. Hvis kreftlignende materiale som er tilstede langs lengden av tykktarmen er egnet til å fange kolonoskopi.

  •  Tykktarmen tjener som en viktig del av fordøyelsessystemet, og inkluderer coecum, kolon og rektum.
  •  I sigmoidoskopi og koloskopi eksamener, ser legen etter tegn på forstyrrelser som polypper.
  •  Enten en sigmoidoskopi og koloskopi kan brukes til å screene for kolorektal kreft.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha