Hva er forskjellen mellom en Supercharger og en Turbo?

 En av de mest populære måter å øke kraften i en bil er tvunget induksjon. En turbo eller en kompressor komprimerer luften og leder den inn i forbrenningskammeret. Jo mer luft en bil kan ta, jo mer strøm den produserer.

 Karakteristisk

 En turbolader er spunnet av eksos av bilen, mens kompressorer er beltedrevet. Produksjonen av kraften i en turbolader er begrenset av størrelsen av turbo. En kompressor er begrenset av hastigheten til motoren kan rotere kompressoren.

 Bruk

 På grunn av mekanikken i motoren, er turboladere som ofte brukes på fireskøyter og sekssylindrede motorer. Kompressorer er mest populære for V6 og V8-motorer.

 Fordeler

 Turboladere gir høyere boost kurve og mer kraft ved lavere turtall. Naturen av turboladeren gjør at en rekke kontrollmuligheter og større forandring. Kompressorene har færre deler og er ansett som mer pålitelig og forutsigbar.

 Ulemper

 Turboladere opererer under varme forhold som krever ekstra kjøling system. Store turboladere lider av turboforsinkelse, som refererer til den tiden det tar for at bilen skal reagere etter at gasspedalen blir bakoversveis. Kompressorene kan ikke endres like lett som turboladere og har mindre potensial for høyere kraft tall.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha