Hva er forskjellen mellom "ikke kan" og "kan ikke"?

 Den største forskjellen mellom "ikke kan" og "kan ikke", er at det første begrepet dekker umulighet og andre håndterer valg. De to-ord-versjon er også mer vanlig når en person ønsker å fokusere på noe, eller når han ønsker å understreke at noen har mer enn en ferdighet. Feil om hvordan du bruker dem riktig betyr at de er nesten utskiftbare i vanlig tale, men.

 Umulighet vs. Valg

 En av de vanligste forklaringene på forskjellen mellom "ikke kan" og "kan ikke" er at med den tidligere ordet, er det ingen sjanse for at noen kunne utføre noen aktivitet, uansett hvor mye han ønsker å gjøre. De neste to setninger basert på dette konseptet umulighet:

 Jane kan ikke hoppe 50 fot i luften.
 Vi kan ikke gå til Pluto.

 I disse eksemplene, "kan ikke" effektivt "mangler evnen." I det første tilfellet, for eksempel den måten som det menneskelige legeme er gjort, og alltid opererer Jane holde fra å nå den ekstreme høyden, uavhengig av tilstanden mulig. Den andre setningen er sann, fordi på denne tiden, ikke all den kunnskap og teknologi som ville trenge et oppdrag til Pluto forskere.

 På den annen side, når en person gjør bruk av "ikke kan," evnen til å utføre operasjonen fortsatt eksisterer.

 Yuri kan ikke studere lenger.
 Sam kan ikke ha en drink.

 For begge disse tilfellene, "kan ikke" oversettes til "ikke kommer til å" eller "velger å ikke." Med andre ord, har emnet et valg. Yuri kan studere, for eksempel, eller han kan gjøre noe annet. Sam kan konsumere en drink, eller han kan være.

 Kan ikke

 Typisk representerer en sammentrekning sammenkobling av flere ord, vanligvis som en måte å tale kortere og mer effektiv. Sammentrekninger kan også eliminere stavelser i ord, men noen ganger en poetisk formål, som for eksempel å holde seg til en bestemt meter. Et godt eksempel er "e'er" en kortform av "ever" uttales som ordet "air" eller "arving". De fleste eksperter sier at kontraksjon "kan ikke" fungerer på denne måten, og derfor er en forkortet versjon av "nei" i stedet for en forbindelse med "kan" og "nei".

 Med representerer sammentrekning "kan ikke", teknisk, bør man bare bruke når de egentlig mener at motivet av straffen har evnen til å gjøre noe. I dagligtalen mennesker, men feilaktig bruker den ofte. En person kan si: "Jeg kan ikke lage mat i kveld," for eksempel.

 Vekt

 Ordet "kan ikke" skal sjelden fått oppmerksomhet fordi meningen er ikke tvetydig - alltid bety at det ikke er mulig å fullføre den under innvirkning. Uttrykket "ikke kan", men jobber med alternativer, og folk kan legge vekt på hva de ønsker å skje, eller vil få. En far sint over datterens korte skjørt, for eksempel, kan si: "Du kan ikke bære det ut av dette huset, unge dame!" Han vil i hovedsak bli lagt vekt på at selv om hun er fysisk i stand til å ta offensive klær og et sted i det, er han ikke kommer til å la henne gjøre henne valg for henne. Likeledes, hvis noen sier: "Du kan ikke være seriøs," han egentlig betyr: "Du velger ikke å være alvorlig," som er en rundkjøring måte å uttrykke vantro eller misbilligelse og sier han ønsker den andre personen til å Ikke tull.

 Flere Evner

 For ideen av den relaterte vekt fremheves at konseptet med en person har flere muligheter. Folk pleier å gjøre dette ved hjelp av "ikke bare ... men" uttalelser, for eksempel "Han kan ikke bare synge, men han fungerer, også." En person kan som regel skrive en setning som dette gjør de to ferdighetene litt mer opplagt, for eksempel "Han kan synge, kan han handle, også." Den opprinnelige konstruksjonen, men trekker litt mer oppmerksomhet til den andre muligheten, i hovedsak si: "Ja, han har en, men ikke evnen til å ignorere Evne B."

 Communality

 Selv om disse vilkårene er teknisk litt annen betydning, utbredt upassende bruk dem nesten utskiftbare gjort i dagligtalen. Ifølge noen kilder, skjønt ", kan ikke" er den mest vanlige versjon. Plasseringen har noen innflytelse på bruken, med noen områder fore ordet, og andre foretrekker uttrykket.

  •  Med ingen oppføring gateskilt, et kjøretøy "kan ikke" enter.
  •  Noen som er full av å spise "ikke kan" spise noe annet.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha