Hva er forskjellen mellom kaffe og te?

 Kaffe og te er en av de mest populære drikker i verden, med enkelte studier kan tyde på at te er verdens nummer én varm drikke, og de er ofte i samme åndedrag på restaurantmenyer. Men kaffe og te er faktisk veldig forskjellige drikker, hver med en særegen og ærverdig historie. Det har også blitt lagt merke til at mange mennesker fans av en, men ikke den andre.

 Kaffe er produktet av planter i slekten Coffea, med C. arabica og C. robusta som brukes, de to sorter for fremstilling av kaffe. Det antas at kaffe har sin opprinnelse i Etiopia, legender daterer seg tilbake til det niende århundre. Kaffe spre seg til Midtøsten og derfra til Europa, hvor det ble en veldig populær drikk på 1600-tallet.

 Avhengig av kaffe som behandles, og det vokser til, kan være en rekke av smaken profiler. Kaffe kan stekes for varierende mengder tid, og har ulike nivåer av koffein, kjemisk forbindelse som gjør kaffe en populær drikk. Det kan også fremstilles på forskjellige måter, med drypp kaffe og espresso er to populære preparater, og kan i tillegg fremstilles med eteriske oljer.

 Te er laget av Camellia sinensis, en plante innfødt til Kina. Som kaffe, kan te varierer sterkt i smak avhengig av hvor den er dyrket og hvordan den håndteres. Noen hovedkategorier av te er grønn, hvit, oolong og sort te. Kinesiske legender plassere fødested te rundt 2 700 f.Kr., noe som gjør det mye mer enn kaffe og te har lenge vært populært i mange deler av Asia. På 1600-tallet, begynte te å dukke opp i kaffe hus, noe som skaper et livslangt forhold mellom kaffe og te blant europeere, og drikke raskt rivaliserte kaffe i form av appell til publikum.

 Det er viktig å merke seg at den såkalte "urte" er faktisk tisanes. For å bli betraktet som virkelig "te" betyr en drink må inneholde Camellia sinensis, selv om andre planteprodukter kan blandes i, og er ofte. En drink laget av rene urter som peppermynte blader og kamille blomster, er mer riktig kjent som en tisane, til tross for hva etiketten på emballasjen krav. I trossamfunn der koffein forbruk ikke er tillatt, kan tisanes trygt fortært, og disse drikkene er trygge for folk som unngår koffein av helsemessige årsaker.

 Både kaffe og te er forberedt på samme måte, ved å bløtlegging eller utvasking av planteprodukter i varmt vann, og de er ofte servert med liknende tilbehør, for eksempel fløte og sukker. Disse to drinker kan også være ganske høy i koffein. Imidlertid, kaffe og te smak ganske forskjellige, og inneholder en rekke forskjellige kjemiske forbindelser. Te, for eksempel, har en rekke antioksidanter, mens kaffe er ikke.

  •  Polyfenoler i te ha kraftige antioksidantegenskaper.
  •  Hele brente kaffebønner.
  •  En kopp kaffe.
  •  En kopp svart kaffe.
  •  En kopp te.
  •  Espresso er en måte å forberede kaffe.
  •  Grønn te.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha