Hva er forskjellen mellom overføring væske Mercon & Dexron automatisk?

 Automatiske girkasser krever væske for å smøre de interne komponentene. Kjøreforholdene generere varme i overføringen. Kjøler automatgir væske transmisjonskomponenter og gir en jevn overføring av makt til overføring for forsvarlig drift. Ulike bilmerker og modeller krever forskjellige typer automatgir væske. To vanlige typer er Dexron og Mercon.

 Mercon

 Mercon kom på markedet i 1987, ifølge boken "Rollen til apoteket i bildesign" av Herman K. slim. Denne type automatgir væske avsluttet produksjonen i 2007. Mercon brukes i Ford biler og er ikke kompatibel med Ford og Toyota type væske F. Etter 2007, kan kjøretøy som bruker Mercon fylles med Mercon V. Mercon V ble innført i 1997 for bruk i Ranger, Explorer, Ford Aerostar og andre kjøretøyer. Selv ligner Dexron i sin røde farge, er det noen forskjeller kjemisk. Mercon har et flammepunkt på forskjellig Dexron. Mercon har et flammepunkt på 170 grader Fahrenheit og et punkt på 185 grader av brann.

 Dexron

 Dexron brukes i General Motors kjøretøy. Han ble løslatt i 1994, og ble opprettet for å øke energieffektiviteten og redusere utslippene, ifølge Volume 1 av boken "drivstoff og smøremidler Handbook. Teknologi, Properties, Performance og testing "Dextron III ble utviklet for å forenkle smidig giring og redusere oksidasjon samtidig opprettholde lavere temperaturer. Utgangspunktet Dexron brukte spermolje i sin sammensetning regjeringen forbød import av olje spermhval i 1971. Senere ble det reformulert og olje-fri og fri for sperm med rust og korrosjonshemmere forbedres. Dens flammepunkt 177 grader, litt høyere enn Mercon.

 Betraktninger

 Konsultere bruksanvisningen for overføring væske krav til et bestemt kjøretøy. transmisjonsfluider er forskjellige, etter å ha blitt formulert for bestemte kjøretøy og som har ulike kjemiske makeups. Før du bruker en bestemt type, være sikker på at det er riktig type for den spesifikke bilen er på service. Overføring væske må tilsettes når fluidet er lav og ved bestemte intervaller. Tradisjonelt må overføring væske skiftes hver 60000-100000 miles. Unnlatelse av å endre planene væske kan forårsake skade girkasse og kostbare reparasjoner. Sjekk regelmessig overføring væske nivåer og fylle væske mellom endringer hvis nødvendig.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha