Hva er funksjonene i den mannlige urinveiene?

 Den mannlige urinveiene eller excretory system består av nyrer, blære, urinledere og urinrøret. Det formål å samle og separasjon av det mannlige urinveiene flytende avfall fra kroppen i form av urin. Mann urinveiene er litt forskjellig fra den kvinnelige urinveiene på grunn av koblingen til kjønnsorganene.

 Nyrene plassert i den bakre delen av magen like under ribbene og over den nedre del av ryggen. Det er en nyre på begge sider av kroppen. Nyrene er bønne-formet og omtrent på størrelse med et voksent menneske tommelen.

 Den primære funksjon av nyrene er å sile avfall og overflødig vann fra blodet. Inne nyrene er små avfalls strukturer kalt nephrons, som er ansvarlig for produksjonen av urin. Inne i nephrons er små blodkar kalt glomeruli, som fungerer som filtre som opprettholder sunne blodkomponenter og skylle ut giftstoffer og avfallsstoffer.

 Urin forlater nyrene gjennom to rør som kalles urinlederne. En ureter er plassert i midten av begge nyrer ved siden av de organer som er i ryggraden. De strekker seg under legemet og på baksiden av blæren.

 Blæren, eller urinal blære, samler og holder urin. Det er et utvidbart, hul, muskuløs organ som sitter på bekkenbunnen, også kalt bekkenbunnen. I den mannlige urinveiene, er blæren ligger mellom rektum og sammenføyning; et brusklignende forbindelse som kombinerer deler av skam bein.

 Den mannlige urinblæren er plassert over prostata, en struktur som ikke er i kvinner. I den kvinnelige urinveiene, i livmoren, er blæren under toppen av vagina. Den urin større og kan inneholde en større mengde enn den kvinnelige urin blæren.

 Urin later blæren gjennom en muskel rør som kalles urinrøret. I den mannlige urinveiene, urinrøret løper fra blæren til enden av penis. I den kvinnelige urinveiene, urinrøret, strekker seg i blæren fra en åpning over åpningen av det vaginale hulrom. Urinrøret tjener som en måte å både urin og sæd, og betydelig lenger enn urinrøret. På grunn av den større lengde av urinrøret, er delt inn i fire seksjoner for identifikasjon: pre-prostatic urethra, prostata urethra, membranøs urinrøret, og svampaktig urinrøret.

  •  En urolog er en lege som er spesialist på sykdommer og lidelser i urinveiene.
  •  Nyre, blære, urinlederne, urinrøret, og alle deler av den mannlige urinveiene.
  •  Den mannlige urinblæren ligger over prostata.
  •  Nephrons er de strukturer i nyren som filtrerer blod på kroppen.
  •  Urin forlater kroppen via urinrøret, et rør som er i penis.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha