Hva er Gastrointestinal patologi?

 Gastric patologi er en medisinsk spesialitet dedikert til studiet av sykdommer i mage-tarmkanalen, så som spiserøret, magen og tarmene. Spesialister på dette feltet er utdannet som kirurgiske patologer og vil motta ytterligere opplæring i gastrointestinal patologi fellesskap. Denne opplæringen tar lengre tid og avslører legen til store antall prøver for læringsformål. Det er et begrenset antall av disse kirurgiske subspecialists tilgjengelige fordi de ikke er i høy etterspørsel, og de har en tendens til å konsentrere seg i byområder hvor en rekke av potensielle kunder er tilgjengelig.

 Pathology, generelt, er studiet av sykdommen. I gastrointestinal patologi, er feltet omfatter studier av lesjoner og uregelmessigheter i spiserøret, magen og tarmene, sammen med tilstøtende organer så som lever, galleblære og pankreas. Spesialister på dette feltet for å undersøke biopsier og kirurgiske reseksjoner for diagnostiske formål.

 Studiet av gastro-intestinal patologi omfatter studie sykdom som kan påvirke mage-tarmkanalen, så som irritabel tarmsykdom og cøliaki. Folk i dette området for å studere lesjoner, for eksempel svulster; blåmerker; og skade forårsaket av traumer, eller stråleskader som kan bli funnet i tarmen og tilhørende organer. En ekspert er en biopsi prøve å finne ut hva de skal undersøke årsaken til lesjoner og behandlingsanbefalinger deretter.

 En lege kan ringe inn en gastrointestinal patolog ved en konsultasjon på et spørsmål om legen mener at pasienten kunne dra nytte av tjenestene til en patologi spesialist. I andre tilfeller, å prøver fra pasienter undersøkes av general patolog. For mange behov, generelle patologer er helt tilstrekkelig, men for de mer obskure omstendigheter, en ekspert som kan være mer hensiktsmessig i lys av en rekke prøver fra pasienter med gastrointestinale forstyrrelser.

 Pasientene kan også søke en gastrointestinal patolog for det formål å skaffe en ny mening eller ytterligere innsikt. Fagpersonen kan undersøke filen til pasienten, og for å innføre nye prøver for analyse på å gi årsak til pasienten. Å se en spesialist kan noen ganger være en begrensning av en diagnose raskere dersom spesialisten er mer sannsynlig å ha sett noen med lignende klager.

 En patologi rapport av en gastrointestinal patolog vil gi informasjon om prøven undersøkt, observert noe unormalt eller endringer og anbefalinger. Rapporten er vanligvis lest av primære omsorg, som tolker det til pasienten. Pasienter kan imidlertid be om å se rapporten personlig og å erklære den av spesialist i mage- og patologi eller deres primære omsorgsperson.

  •  Mage-tarmkanalen omfatter en persons spiserør, mage, tarmer og tykktarm.
  •  Magen kan patologer å undersøke sykdommer i tarmen.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha