Hva er Gelato?

 Gelato er en italiensk frosset dessert, som ligner på is. Ingrediensene er melk og sukker, ofte kombinert med smakstilsetninger og frukt, sjokolade, sprit, krydder eller nøtter. I motsetning til ekte iskrem, inneholder gelato ofte ingen krem, og har tradisjonelt hatt en langt lavere fettinnhold. Navnet er også ofte brukt for å referere til lignende frosne desserter som fremstilles ved en lignende metode. Det er ofte sammenlignet is melk i stedet for is.

 Den semi-frozen konsistens betyr at gelato smelter raskere enn isen. Den er lagret i en konveksjonsovn fryser, annet enn iskrem frysere som opprettholder USA. Noen versjoner av isen mindre fett og kalorier enn tradisjonell iskrem.

 Når kombinert, er gelato ingrediensene avkjølt; det resulterende produktet inneholder lite luft, hvilket resulterer i en tettere, mer velsmakende dessert. En form laget med vann, ikke melk eller soya hot sorbetto. Gelato er best tjent frisk.

 Nord-Italia er kjent for sitt meieri form av gelato, og Sør-Italia og Sicilia for å ta æren for sorbetto versjon. Populære smaker inkludere sjokolade, hasselnøtt, pistasj, jordbær, sitron, og kombinasjoner av vanilje, sjokolade og nøtter. Noen oppskrifter som denne frosne dessert riktig og Spumoni iskrem kake.

 Gelato Spazzacamino inneholder is, whisky, kaffe og espresso bønner. Gelato trøfler er små kuler belagt med kokos eller andre pålegg. En amerikansk fersken gelato oppskrift inneholder frisk fersken, skrelt og pitted; sukker; og mascarpone, creme fraiche eller yoghurt.

 Tradisjonelt gelato oppskrifter inkludert egg, men nå er de ikke brukes så ofte, bli erstattet av andre stabilisatorer. Selve navnet er avledet fra en italiensk ord, gelare, som betyr å fryse. En iskrembar i Italia er kjent som en gelateria. En gelateria kan være en kombinasjon av en bar og en frossen dessert butikk, eller til og med en bar og en dessert og bakverk er.

 Mykere tekstur, is kan lett svinges eller formet med en slikkepott til is. Det kan ikke bli vurdert i USA som en iskrem fordi det ikke er minimum 10% melkefett, som inkluderer den amerikanske Food and Drug Administration krever is.

  •  Frukter, for eksempel fersken, blir ofte brukt til smaken gelato.
  •  Sorbetto form av gelato kommer fra Sicilia.
  •  Gelato er ofte servert som et alternativ is.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha