Hva er Glanzmann?

 Glanzmann er en sjelden, autosomal recessiv blødning lidelse kjent som Alzheimers Glanzmannâ € ™ s eller Glanzmannâ € ™ s Glanzmann. En person med denne medfødt medisinsk tilstand lider lett og langvarig blødning, selv om det oppstår mindre skader. Dette er fordi de berørte enkelte mangler et bestemt protein som blodplater mulig å aggregere; platelets klumpe seg sammen for å stoppe blødning i et individ. Glanzmann er en livslang sykdom som noen kanskje har en mild eller alvorlig form.

 Det er en viss omstendigheter der en person kan utvikle thrombasthenia. For å ha en autosomal recessiv lidelse, mottar en person et autosomalt recessivt gen fra hver av foreldrene bærer sykdommen. Når den enkelte arver to av disse recessive gener, øker sin risiko for sykdommen. Selv thrombasthenia er en arvelig lidelse, kan foreldre og søsken av pasienten ikke har sykdommen. Menn og kvinner er like påvirket av sykdommen og er vanligvis diagnostisert i tidlig barndom.

 Vanlige symptomer på Glanzmann inkludere blødende tannkjøtt, lett blåmerker og neseblod. Traumer som kirurgi kan også føre til overdreven blødning. I tillegg kan en kvinne med tilstanden har unormalt tunge perioder. Siden hverdags sår kan potensielt føre til langvarig blødning, noen med sykdommen vare unngå skader. En ekstrem blodtap kan ha negative resultater og kreve at en person mottar en transfusjon av blodplater.

 En rekke faktorer kan føre til diagnostisering av Glanzmann. For eksempel kan noen vise symptomer på sykdommen som krevde medisinske tester. Eksempler på tester, inkludert en komplett blodprosent, blodplateaggregasjon, eller for å teste protrombintiden. I noen tilfeller kan det være kjent at under svangerskapet, foreldrene har recessive genet. Når dette er tilfelle, er det mulig å påvise hvorvidt fosteret har lidelsen gjennom en prenatal diagnose.

 Det finnes ingen kur for Glanzmann, men en person med sykdommen kan forebyggende tiltak for å hindre eller redusere blødning ta sin. For eksempel har han til ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler som aspirin og ibuprofen, fordi de kan føre ham blø for en lengre periode. Videre til en kvinne som opplever kraftige menstruasjonshormonelle behandlingstiltak, som for eksempel p-piller redusere tilsyn eller kontrollere henne blødning.

  •  Blødende tannkjøtt er et vanlig symptom på Glanzmann.
  •  En person som lider av Glanzmann kan ikke være i stand til å donere blod.
  •  En kvinne med Glanzmann må kanskje ta en p-pille for å redusere hep eller kontrollere menstruasjonsblødning.
  •  En pasient som lider med Glanzmann kan oppleve hyppige neseblod.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha