Hva er glossopharyngeal nevralgi?

 Glossopharyngeal nevralgi er en sjelden lidelse der presset på glossopharyngeal nerve forårsaker ekstrem smerte rundt munn, hals, øre, mandlene, eller tungen. Varigheten av sterke smerter kan variere, og pasientene kan oppleve tilbakevendende smerte eller bare et angrep av smerte, avhenger av årsaken til tilstanden. Det er diskutert noen mulige behandlinger for glossopharyngeal nevralgi som en nevrolog.

 Denne tilstanden er mest sett hos menn, vanligvis over en alder av 40. Det kan være forårsaket av en økning i glossopharyngeal, også kjent som den niende hjernenerve, eller ved en unormalt posisjonert arterie som setter press på nerve. Denne nerve, som er ansvarlig for innerverer hals og munn, blir forvirret som følge av trykket og overfører smertesignaler til hjernen, selv om noe egentlig skjer. Smerten kan være så alvorlig at pasienten er fullstendig forhindret, og i noen tilfeller, pasienter utvikler anfall eller gå hjertestans.

 Som med andre ansikts neuralgi, kan glossopharyngeal nevralgi diagnostiseres ved hjelp av medisinsk bildediagnostikk som vil visualisere området av interesse, søker etter uregelmessigheter. Veksten vil vise en MR eller CT scan, og karlidelser kan bli avslørt av en arteriogram. I noen tilfeller kan føre til ikke umiddelbart synlig, vises ingenting å forstyrre funksjonen av den niende hjernenerven.

 Pasienter med glossofaryngeal nevralgi er vanligvis gitt medikamenter for smertelindring for å redusere smerter forbundet med sin krusete glossofaryngeal nerver brann. Antikonvulsiva har blitt funnet er også effektive ved behandling av denne lidelse, og bruken av slike legemidler, er å redusere risikoen for angrep. I alvorlige tilfeller kan det være nødvendig å utføre en operasjon for å avlaste trykket på nerver, for kirurgen klassiske kommer inn i hodeskallen bak øret for å eksponere nerve og for å fjerne trykk-kilde.

 Prognosen for en pasient med diagnosen glossopharyngeal nevralgi kan være veldig bra. Hvis legen årsaken til nervesmerter eksempel og ta opp pasienten vil bli helt frisk. Hvis vanskeligere å finne årsaken, kan narkotika brukes til å behandle tilstanden, slik at pasientens komfort og antallet og alvorlighetsgraden av de smertefulle episoder. Selv om pasienter opplever bare mild smerte, er det viktig å konsultere en nevrolog på grunn av glossopharyngeal nevralgi er et symptom på en alvorlig nevrologisk problem.

  •  I alvorlige tilfeller av glossofaryngeal nevralgi, kan det være nødvendig å utføre en operasjon for å avlaste trykket på nerven.
  •  Prognosen for pasienter med glossopharyngeal nevralgi kan være veldig bra.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha