Hva er grand mal?

 Mange mennesker har anfall. De oppstår når de elektriske impulsene i det unormale hjernen begynner å skyte. Anfall kan ta mange former, men trolig den mest dramatiske er det grand mal anfall. Når folk tenker på andre som har epilepsi eller annen anfall lidelse, som ofte er den type angrep de fotografi.

 A grand mal anfall, mens dramatisk, vanligvis følger en ganske forutsigbar. Personen mister bevisstheten og faller ned. Etterpå går kroppen hans stiv i 15-20 sekunder. Personen må da kramper vanligvis varer en eller to minutter. Etter som personen vanligvis går slapp og gjenvinner bevisstheten kort tid etterpå.

 Epilepsi er trolig den mest kjente årsaken til grand mal, men det finnes andre. Infeksjon, en hjernesvulst, medfødte misdannelser, metabolske sykdommer, vaskulære mangler, og inntak av giftige stoffer kan føre til grand mal anfall. Å ha en grand mal ikke "diagnostisere" epilepsi. De fleste som har en grand mal anfall er ikke, faktisk, har sykdommen.

 De fleste av dem som har en grand mal litt erfaring i livet. Imidlertid bør det definitivt bli søkt medisinsk hjelp etter beslaget slutter. Et offer må dato, klokkeslett og varighet av anfall med, hvis kjent. Dette vil hjelpe legen i å diagnostisere årsaken.

 Det er fornuftig skritt alle kan følge førstehjelp når de ser noen med en grand mal. Personen må først bølgende offeret på sin side. Dette bidrar til å hindre tilstopping hans luftveier. Da personen bør få en pute eller et sammenrullet håndkle eller jakke og plassere den under hodet til offeret.

 Personen yte bistand for å se etter noen form for medisinsk varsle armbånd eller halsbånd, og bør også ringe 911 for å få hjelp. Personen bør aldri sette noe i munnen på offeret. Det er ikke mulig å "svelge tungen" og som nevnt, er på sin side vil bidra til å fjerne luftveiene av offeret. Personen yte bistand kan også notere hvor lenge anfallet varer å gjøre, så langt det kan bestemmes.

 Etter anfallet er over, bør personen være med offeret og tilby trygghet. Offeret kan eller ikke kan innse hva som har skjedd, og kan bli forvirret eller desorientert, så han bør ikke være alene helt til du kommer medisinsk hjelp. Selv om offeret angrep og forstår dem, bør personen yte bistand alltid ringe 911.

 Det er mange antiepileptiske legemidler på markedet. En lege vil vanligvis fore dem avhengig av typen av angrepet, hyppighet, varighet og opprinnelse. Det kan bare "mekke" å ta den riktige kombinasjonen, men de fleste kan ha en god anfallskontroll med riktig medisinsk behandling. En grand mal anfall er sjelden livstruende. Men, de er skremmende å være vitne - som regel mye mer til betrakteren enn offeret.

  •  En person yte bistand til en person som lider et grand mal bør alltid ringe 911 for å få hjelp.
  •  Grand mal anfall kan trenge akutt medisinsk behandling.
  •  En person som lider et grand mal anfall vanligvis mister bevisstheten og faller ned.
  •  Hjerneskanning og EEG kan brukes til å finne kilden til et angrep.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha