Hva er Growth Eksogene?

 Eksogene vekst en slags teori eller troen på at veksten skjer innenfor en økonomi blir påvirket av hva som er utenfor det økonomien. Den samme generelle konseptet kan brukes til et enkelt selskap, forutsatt at forhold utenfor direkte kontroll av at selskapet har noen innvirkning på den økonomiske veksten oppleves av at selskapet vil ha. Den generelle ideen av eksogene vekst ble utviklet i løpet av midten av det 20. århundre, og tar hensyn til de grunnleggende prinsippene i neoklassisk vekstteori, mens utvide konseptet til å tillate for hendelser og scenarier for økonomisk vekst i en moderne setting relevant.

 Den generelle begrepet eksogene vekst tvers annen økonomisk teori kalles endogen vekstteori. Mens den første fokuserer på ideen om at eksterne faktorer som har innflytelse på veksten innen en økonomi, sistnevnte til den innsikt at de interne faktorer som hovedsakelig påvirker oppleves på hva slags vekst innenfor en økonomi. Begge teoriene i tankene potensialet i såkalte uøkonomisk vekst betyr en økonomi i en periode der ingen positiv vekst kan faktisk oppleve oppstår.

 En rekke faktorer er betraktet som en del av teorien av eksogent vekst. Oppmerksomhet rettes mot alle typer produksjon, inkludert arbeid og skift eller innovasjoner i teknologi som kan oppstå, sikring av råvarer som brukes i produksjonen, og selv generere tilbud og etterspørsel for varer produsert. Faktorer som statlige incentiver vil bli anerkjent i form av skattelettelser, og enhver handling tatt av regjeringen, som kan ha en negativ effekt på selve produksjonsprosessen.

 Noen faktorer for å bli sett på som å ha en kortvarig effekt på eksogene vekst, slik som midlertidige skatteincentiver som kan være aktuelt bare for et år eller så. Andre faktorer, som for eksempel teknologiske endringer, kan sees som eksterne faktorer som har en langsiktig effekt på nivået av økonomisk vekst opplevde i et land eller selv innenfor en sektor eller et enkelt selskap. I hvilken grad ideen av eksogent vekst kan brukes til en spesiell økonomisk situasjon er et problem som fortsatt blir diskutert av tilhengere av forskjellig økonomisk teori, spesielt de externalities hensikt hadde noen innvirkning på økonomien, men ikke som den primære innvirkning av retning av økonomien.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha