Hva er Gyptians?

 De Gyptians er en etnisk gruppe i Philip Pullmanâ € ™ s Den mørke materien fantasy-romaner. De bærer likheter til Roma i vår egen verden, med noen viktige forskjeller. De er hovedpersonene i bøkene, bistå Lyra i hennes søken for å redde Roger.

 Ordet Gyptian er trolig en esoterisk rename det engelske ordet sigøyner. I vår verden, begrepet sigøyner kom som et resultat av mennesker feilaktig tror i det siste at romfolket hadde sin opprinnelse i Egypt, klippe det til Gypsy. De Gyptians har mange likhetstrekk med Roma, og ordet Gyptian er enda tettere til den egyptiske.

 I vår verden, flertallet av Roma faktisk bor i permanente bosetninger. Likevel, i den populære fantasien, de er et nomade, forretningsfolk, ofte med et negativt omdømme. Denne stereotypien synes å være en del av grunnlaget for perm Gyptians av Lyraâ € ™ s verden, selv om dens Gyptians synes nesten utelukkende reise med båt, mens det meste av nomadiske Roma reiser over.

 Det er også grunn til å tro at de tiltenkte Gyptians av nederlandsk avstamning, spesielt tiggere ved den spanske opposisjonen da de hersket Nederland i det 16. århundre. Mange av navnene på Gyptians i bøkene er nederlandsk, som de Vries, Ruud, og Gerrit. Den Geuzen drives hovedsakelig til sjøs, og nærhet av England ville ha gjort dem sannsynlige kandidater til å migrere dit i Lyraâ € ™ s verden.

 Uavhengig av deres opprinnelse, Gyptians er en tett sammensveiset, dedikert gruppe av mennesker. Deres samfunn består av en rekke ulike familie klaner, som hver er et familieoverhode som er i stand til å stemme på sin klan i et styre gruppe. I tillegg er en konge Gyptians, John Faa på tidspunktet for bestilling, hvilke regler som vedtas i rådet. En ekstra figur, en klok gammel mann kalt Farder Coram, runder ut styret.

 De Gyptians reise elvene fra England, handel på ulike sesong messer. Deres kultur synes å være fargerik og livlig, men det er grunn til å tro at det er betydelig fordommer mot dem i Lyraâ € ™ s verden, fordi det er mot Roma i vår egen. Folk i Lyraâ € ™ s verden snakke om dem som hestetyver og smuglere, og Gyptians tyder på at når deres barn blir stjålet av general Oblation Board, ikke? Omverdenen € ™ t omsorg.

 De Gyptians ha en base for operasjoner i myrer av Norfolk, hvor de synes rimelig ha frie tøyler. Det er her at de stemmer for å lansere et angrep mot bil Bolvangar i nord til Gyptian barn, så vel som i stand til å lagre alle de andre som har blitt kidnappet. De hjelper Lyra som best de kan, blant annet fordi de føler at de skylder en gjeld til sin far, Lord Asriel, for hans del i forbifarten et vassdrag lovforslag i parlamentet, hvor Gyptians hjalp enormt.

  •  Gyptians reise elvene av fiktive England, handel på ulike sesong messer.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha