Hva er Hanja?

 Hanja er kinesiske tegn lånt fra og med i koreansk språk og få en unik koreansk uttalelser. I motsetning til japansk standard, kalt Kanji, mest hanja ikke forenklet, og forblir identisk med de tradisjonelle kinesiske tegn. Frem til slutten av det 19. og tidlig 20. århundre, flyt i skriveprosessen var nødvendig å lese og skrive koreansk. Dette skriftsystem basert på kinesiske tegn, og deretter overført til en fonetisk koreanske alfabetet system kalt hangul som ble opprettet i 1440s, men ikke allment praktisert i århundrer.

 Den koreanske manuset var en gang basert på kinesiske tegn. Det antas at bruk av disse tegnene er nødvendig på grunn av innføringen av buddhismen. Den sjette århundre kinesisk dikt med tittelen den Qianziwen, en primer for å lære kinesiske tegn, også vunnet popularitet i Korea og dens innvirkning på utviklingen av Hanja. I 1 583 diktet ble brukt som en skriftlig primer også. Som Koreas egen skriving ikke før 1440s, ble de kinesiske tegnene brukes i stedet.

 Ganske rate koreanere dominere så Hanja nødvendig. Hver karakter er dannet gjennom en av 214 radikaler pluss ekstra elementer som gir lyd, selv om noen er piktogrammer. Betydningen av disse lånte kinesiske tegn generelt forblitt den samme gjennom Kina, Japan og Korea, selv om uttalen av hvert tegn var entydig koreansk over tid.

 I 1440s, kong Sejong den store og hans forskere utviklet en fonetisk koreansk script kjent som hangul som nå konkurrerte med logographic Hanja. Fremming av Hangul ble stimulert av det faktum at de kinesiske tegnene var vanskelig å kontrollere for folk flest, noe som resulterer i en stor andel av befolkningen som var analfabet. Hangul var lettere å lære, og det ble en del av populærkulturen, til tross for motstand fra den litterære eliten. Det tok ikke helt fortrenge hanja til det 20. århundre.

 Hangul er det offisielle skriftspråk i både Nord- og Sør-Korea, har blitt brukt i offisielle dokumenter siden 1894. Det gamle systemet er aldri helt forsvunnet, men. Hanja ble forbudt i Nord-Korea etter Kim Il Sung, men gjeninnført i 1964 av grunner ikke helt klare. Studenter i den nordkoreanske grunnskolen lære ca 2000 tegn.

 Sør-Korea har forbudt som et alternativ, og de kinesiske tegnene tilbake i det 20. århundre. En permanent forbud ble vedtatt i 1955, men det gamle systemet var tilbake etter 1964, med mer enn 1300 hanja i lærebøker. Alle skoler tekster ble skrevet i Hangul av 1970, men middels og høy skoleelever fortsette å bli undervist omkring 1800 hanja som et eget kurs. Hovedfagsstudenter i de koreanske språk og studier programmer er også vanligvis nødvendig for å mestre denne grunnleggende kinesiske tegn.

 Flyt er fortsatt nødvendig for historikere og andre forskere koreanske historiske dokumenter eller litteratur, at innføringen av Hangul studie datoer. Barna lærer noe av det gamle manuset i skolen, men det er liten mulighet til å øve leser disse tegnene i hverdagen. Hangul brukes nå for native koreanske ord, og selv de fleste ordene stammer fra kinesisk. Mesteparten av Hanja fortsette å dukke opp på første plass i personnavn og en rekke universitets lærebøker, ofte med Hangul tilsvarende.

(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha