Hva er Hemophilia?

 Hemofili er en arvelig blodsykdom som fører til svikt i blodet til å koagulere normalt. Personer som lider av denne lidelsen kan blø i lang tid, selv den minste kutt eller skade. Uforklarlige blåmerker er også vanlig. Selv om ytre blødninger skader et problem for mennesker med sykdommen og kan være alvorlige, ligger faren i tendensen av hemofili blø internt. Blødninger i muskler og ledd er en vanlig smertefullt symptom, men viktige indre organer som hjerne, ryggmarg, lever og andre kritiske systemer kan begynne å blø uventet, forårsaker en persons liv i fare.

 Denne sykdommen er forårsaket av fraværet av et større protein i normalt blod som bistår i blodlevring. Helsepersonell gjenkjenner to forskjellige typer: hemofili type A og type B. Disse to forskjeller i type protein som er mangelfull eller ikke tilstede i blodet. Proteinet type A er forårsaket, faktor VIII protein, og hemofili B er forårsaket av den som faktor IX protein.

 Begge artene er svært sjeldne; Imidlertid er type A litt mer vanlig enn type B. Hemofili er nesten utelukkende funnet i menn, selv om kvinnelige bærere kan oppleve milde symptomer. Enkeltsaker anses mild, moderat eller alvorlig, avhengig av mangelen av proteiner som normalt hjelper blodet å koagulere. De med mild generell hemofili, bare 30% av den gjennomsnittlige grad av koagulering protein. Moderat sykdom er et resultat av bare 5% av det normale protein og alvorlige resultater på mindre enn 1% av den normale nærværet av proteinet.

 Hemofili er vanligvis diagnostisert i første leveår, og moderne behandlinger er effektive. Faktor erstatningsterapi med syntetiske proteiner som er den mest vanlige og effektive behandling. Andre medikamenter som er tilgjengelige for kroppens produksjon av proteiner for å forbedre eller fremme koagulering på andre måter.

 I historien, en av de mest kjente og tragiske tilfeller involverer ment arving til tronen av Russland. Sønn av Nicholas II, den siste tsaren av Russland, Alexei led av alvorlig hemofili. Uvitenhet om sykdommen på den tiden på grunn av tillit fortvilte foreldre Alexei sin mystiske Rasputin, som var i stand til å bringe barnet var lettelse fra sin sykdom. Makt og myndighet Rasputin fått gjennom sine helbredende evner til slutt førte til fallet av imperiet og fallet av Romanov familien. Alexei lidelse inspirert felles beskrivelse av denne tilstanden som "The Royal Disease".

  •  Personer med hemofili rådes til å donere blod.
  •  Blodprøver kan avgjøre om en person har hemofili.
  •  Unøyaktig blodproppdannelse er et symptom på hemofili.
  •  Uforklarlige blåmerker er vanlig blant hemofilipasienter.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha