Hva er Henrys lov?

 Innen den vitenskapelige kjemiske Henrys lov er en gass lov, at massen av gass i en oppløsning av en viss mengde væske er også proporsjonalt med trykket på gassen. Enkelt sagt, jo mer trykket er, jo mer gass for å oppløse og smelte sammen til væsken. Henry Gas lov fastslår også at oppløseligheten av gassen er omvendt proporsjonal med temperaturen. Hvis det er en økning i temperaturen, avtar oppløseligheten av gassen.

 Opprettelsen av Henrys lov er knyttet til William Henry, som på 1800-tallet, eksperimenterte med gasser i vann, ved hjelp av ulike temperaturer og trykk. I formel sett kan den gasslov oppsummeres på følgende måte: p = KHC, hvor "P" står for partialtrykket av gassen, og c er konsentrasjonen av oppløst stoff er. Den kh er konstant varierende, avhengig av gassen som skal analyseres. Formelen kan også uttrykkes i andre inverse former, for eksempel kh, PC = p / c eller kh, cp = c / p.

 Prinsippet om Henrys lov er lettere forstås når den brukes i hverdagslige objekter, for eksempel i brus, hvor elementet form av press. Man kan merke seg at en kullsyreholdig drikke og livlig bobler når korken på flasken er fjernet og trykket slippes, bevis for at karbongassen slippes også. Hvis hetten på flasken forblir på, trykket på en eller annen måte de krefter og trykk på karbon for å oppløse i det flytende sukker-belagte, hvorav det fremgår at en høyere grad av trykk resulterer i den gassen som er oppløst. Derfor brus ikke så god smak når de utsettes for luft for lang, allerede gitt så mye karbon.

 Henrys lov kan også oppleves av dykkere som vanligvis føles tyngre jo mer de ned i dypere farvann. Dette er fordi mer nitrogen er absorbert av kroppsvevet på grunn av det økede trykk under vann. Når dykkere svømme, opplever de en følelse lettere som følge av utslipp av gasser, en svært lik handling av karbonatomer fra fizzing brus. Dykkere rådes imidlertid av stiger til overflaten for raskt, da dette kan føre til trykkfallsyke der gassene over hele kroppen og kan føre til store smerter, betennelser og med føre til anfall.

 Elementet av temperaturen til Henrys lov kan også sees i en leskedrikk eller en gass inneholdende væske, problemet. Som sagt før, oppløseligheten av gassen avtar når temperaturen stiger, som observert når vannet er kokt og gassbobler for å danne på overflaten. Dette forklarer også hvorfor erfarne dykkere ikke suge i et varmt bad rett etter dykket, fordi det varme vannet gjør for en mindre løselig nitrogen som bryter bort fra kroppen, forårsaker trykkfallsyke.

  •  Henrys lov oppleves av dykkere som svømmer på dypt vann.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha