Hva er hip impingement?

 Hip impingement, også kalt femoroacetabular impingement eller FAI, oppstår når du beveger hofteleddet forårsaket for mye friksjon eller rubbing. Dette fører ofte lyskesmerter og vanskeligheter med å bevege leddet, og kan noen ganger føre til leddgikt. Disse symptomene er ofte ikke synlig i de tidlige stadier av tilstanden, så FAI ofte går udiagnostisert i årevis. Når det virker kan klassifiseres i en av to former: Cam og tang. Effekten kan være arvelig eller tilstede ved fødselen eller utvikle seg over tid, og er ofte på grunn av en kombinasjon av genetisk predisposisjon og miljø.

 Hofteleddet, offisielt kalt acetabulofemoral felles er et kuleledd mellom femur og acetabulum. Femur er den store bein som strekker seg fra kneet til hofte og hip-joint socket er en innover bøyde del av bekkenet. Ballen ble enden av femur passer inn i holderlignende form acetabulum, for derved å gjøre benet til dreiebevegelser. I et friskt ledd, knokler glir smertefritt ved hjelp av smøreleddvæske og brusk, som virker som en buffer mellom femur og pelvis. Hvis en av benet er deformert, men kan føre til friksjon, ødeleggelse av brusk, og smerte.

 En kam hofte impingement oppstår når hodet av femur ikke dannes korrekt, vanligvis som et resultat av en skade på benet. Dette kan føre til ubehag i en bevegelse fremover, slik som bringer kneet til brystet eller på sykkel. Denne tilstanden forårsaker en unormal operasjon i acetabulum, og slitasjen på acetabulum brusk. En cam hip impingement kan oppstå av medfødt eller utviklingsmessige grunner. En traumer kan føre til misdannelse i benet, eller en pasient kan lide av coxa vara, gled kapital femoral epifysen eller avascular nekrose.

 AVN oppstår når blodårene som tjener skadet bein, noe som gjør det verre. Skader, kronisk steroider, og alkoholisme kan bidra til denne tilstanden. Coxa vara skjer når vinkelen mellom ballen av femur og til aksen for benet til å være tett, for derved å forkorte benet og vekt er ujevnt fordelt. Normalt ligger ballen på enden av en hals som rager i en vinkel på mer enn 120 grader fra enden av femur. SCFE påvirke barn når ballen av femur slips halsen på bein, forårsaker store smerter og stivhet.

 En tang hip impingement oppstår hos pasienter som acetabulum kanten vokser ut over lårbenshodet, eller en ball. Dette skaper et kontaktpunkt mellom acetabular cup og ballen av femur, som hindrer bevegelse og fører til en klemme av brusk. Tang fais er ofte funnet hos pasienter som har et særlig dypt eller uregelmessig buet hofte. Ofte en pasient vil ha både en cam og stang hip impingement.

 En lege kan bruke en kombinasjon av metoder for diagnostisering av FAI. Legen vil se på historien til pasienten € ™ s, lytte til symptomene, gjøre en fysisk undersøkelse, og vanligvis X-ray. En MR kan også bestilles for å utelukke andre årsaker til stivhet og smerte. Hvis pasienten er diagnostisert med en hofte impingement, kan legen forsøke å kirurgisk riktig form og orientering av felles. Dersom skade på brusk er alvorlig, men være en hofteprotese kan være det beste alternativet.

  •  Hip impingement kan behandles med hofteprotesekirurgi i alvorlige tilfeller.
  •  En hip impingement kan noen ganger føre til leddgikt.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha