Hva er historien of Immunology?

 Historien om immunologi kan spores i de skriftlige regnskapet så langt tilbake som det femte århundre f.Kr. i Hellas, hvor bevisene ble samlet inn om folk som har kommet seg pesten og var ellers immune etterpå. Den greske historikeren Thukydid som levde 460-400 f.Kr., er kreditert med først dokumentere funn. Flere eksperimentelle metoder for immuniserer folk var i historien om immunologi fra dette punktet videre ved kulturer som utføres i slike steder langt borte som Kina og det Ottomanske riket fram til slutten av det 18. århundre. Moderne historie immunologi vil starte fra dette punktet i 1796, da en engelsk lege ved navn Edward Jenner utviklet den første pålitelige metoden for vaksinasjon mot kopper.

 Bruken av immunologi er rettet for å inokulere individer implantasjon av en svekket form for en sykdom i kroppen for å fremme langvarig motstand, og naturlig immunrespons. I denne forbindelse, en av de mest utbredte og systema forekomst i historien om immunologi Du i 10. århundre Kina. Kopper er en utbredt sykdom i Kina på den tiden, og en metode variolation ble brukt til å behandle den. Variolation refererer spesifikt til arr på hudoverflaten skaper kopper og inhalerer kinesiske praksis involvert med materiale fra kopper lesjoner og friske mennesker, eller implanteres i huden, stimulere immunrespons. Den samme praksisen ble godkjent i 1670 av det osmanske riket, men på grunn av hans mangel på standardisering variolation, tidvis mislyktes i å beskytte den sunne individ eller endte opp med å gi ham eller henne koppe sykdommen selv.

 Av det osmanske riket, var immunologi opplæring av kona til den engelske ambassadør til osmanerne, Lady Mary Wortley Montague vedtatt av England. Hun ble selv smittet med kopper, men overlevde sykdommen og ble en forkjemper for variolation. I 1718, instruerte hun leger til å bruke den til å beskytte sin sønn og senere datteren i nærvær av kongen av England.

 Den engelske Crown eksperimentert senere fanget opp med prosessen og de overlevde, så praksisen spredt over de britiske øyer i begynnelsen av 1700-tallet, og etter 1740, hadde krysset Atlanteren og ble brukt i Amerika. Både Benjamin Jesty, en engelsk bonde, og Edward Jenner, en engelsk forsker, raffinert prosessen i 1774 og 1 796 ved hjelp av en cowpox virus som ikke var skadelig for mennesker. Dette fordi viruset ble brukt for å vaksinere mennesker mot kopper, tar historien til immunologi ved en fase hvor behandling av mennesker og er trygge i stor skala var effektive.

 Typer immunologi utviklet seg fra dette punkt for andre sykdommer. Historien om immunologi omfatter arbeid i 1875 av Robert Koch, en tysk land lege for å finne en behandling for tuberkulose. Et vendepunkt i historien om immunologi som år 1878, da Louis Pasteur, en fransk kjemiker bekreftet teorier om eksistensen av bakterier og deres sak i menneskelige sykdommer. Pasteur er kreditert med å utvikle vaksiner for både rabies og miltbrann, samt perfeksjonere oppvarming og rask nedkjøling prosessen melk og vin som kom til å bli kjent som pasteurisering å sterilisere.

 Immunologi opplæring og formidling av kunnskap er ansett som et viktig element for utviklingen av sivilisasjonen, spesielt kopper. Kopper er kjent for å ha plaget befolknings så langt tilbake som 10 000 BC i nordøst i Afrika, og spredde seg derfra til Egypt og Kina rundt 1000 f.Kr., og i Japan fra 500 AD. Historien om immunologi følger spredningen av kopper om det nådde kontinentet mellom 400 og 600 e.Kr., engulfing kontinentet av 1500. AD løpet av 1700, er kopper antatt å ha drept minst 400.000 mennesker over hele verden.

 Historien om immunologi utviklingen kom på hælene av vestlig sivilisasjon, lider store tap fra vanlige sykdommer som kopper og pesten. Disse sykdommene er antatt å ha blokkert fremgang i samfunnet generelt. Som i 2010, men Verdens helseorganisasjon anslår at 2,5 millioner menneskeliv i året er frelst av vaksiner. Dette inkluderer beskyttelse mot sykdommer som difteri, kikhoste og tetanus.

  •  Barn er vaksinert mot ulike sykdommer, inkludert difteri, polio, og vannkopper.
  •  De fleste vaksiner krever en injeksjon.
(0)
(0)
Kommentarer - 0
Ingen kommentarer

Legg en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tegn igjen: 3000
captcha